A hűtőventillátor zajos?

A gépkocsi hűtőventilátora sok esetben lehet zajos, mely alkalmával rögtön érdemes értesíteni az autószerelőt. De sokszor a zaj hangereje megtévesztő lehet, mivel márkától függ a hűtőventilátor zaja is. Akkor szükséges szakemberhez fordulni, ha hirtelen változik meg a ventilátor hangja.

Mitől zajos a hűtőventillátor? A hűtőventilátor hangját sok tényező befolyásolhatja, és sok esetben akár az autó tulajdonos is megoldhatja a problémát. Ilyen esetekben szemét, szennyeződések okozzák a hangerő megemelkedését. Az egyik lapát eltörését, vagy a forgó lapát érintkezését más dologgal könnyen észre lehet venni, és ilyenkor az autószerelőnek elmondhatjuk a probléma okozóját. Ha ventilátor csapágy okozza a hűtőventillátor zajszintjének megemelkedését, akkor azt szabad szemmel nem vehetik észre az autó tulajdonosok, és ezt a problémát otthon nehézkesen lehet orvosolni. A csapágy cserét érdemes tapasztalat, magas tudással rendelkező autószerelőre bízni, és így biztos lehet afelől, hogy autója megfelelően fog működni.

Ajánlott a fentebb említett eseteket megjegyezni, hogy zajos hűtőventillátor esetén kevésbé essen pánikba. A lapátcserét akár ön is otthon elvégezheti, csupán kevés ismerettel is, viszont a csapágy cserével mindenféleképpen ajánlott autószervizhez fordulni. Látogasson el a www.ka-autoszerviz.hu weboldalra, és bővebb információt talál a hűtőventillátor zajszintjének okairól. Javasolt, hogy ne használja gépkocsiját zajos hűtőventillátorral, érdemes mielőbb orvosolni a problémát, vagy szakemberhez fordulni. Ha kérdései merültek fel bátran tárcsázza a +36 62 554-013 telefonszámot, vagy írjon üzenetet a szerviz@kovacsauto.hu e-mail címre, és munkatársaink szívesen válaszolnak önnek.