A kivehető fogsor rögzítésének első lépései

A kivehető fogsor kapcsán az első konzultáció során egy szájvizsgálatra és állapotfelmérésre kerül sor. A konzultáció során az orvos információkkal látja el a pácienst, illetve átbeszélésre kerül, hogy a páciens milyen elképzelésekkel rendelkezik.

Ha szeretne bővebben tájékozódni a kivehető fogsor rögzítése kapcsán, akkor klikkeljen ide! Miután megtörtént az információszerzés az első konzultáción, sor kerül a tényleges vizsgálatra. Ennek során az orvos megvizsgálja a páciens állcsontjának anatómiai viszonyait. Annak érdekében, hogy a csontot minél pontosabban fel tudják térképezni, panoráma röntgen felvételek készülnek. A mini implantátumok behelyezése előtt precíz, három dimenziós mérésekre is sor kerül 3D cone beam CT felvétel készítése által. A kapott információk után a szakértő meghatározza a behelyezendő implantátum méretét, helyét, valamint tengelyállását. A műtét és az azt követő fogpótlás kapcsán a szakemberek teljes kezelési tervet és árajánlatot készítenek a páciens számára. Ha ezt elfogadja a páciens, akkor kezdődhet az érdemi munka.

Az implantátum pontos méretét és tervezését ma már modern számítógépes programokkal végzik. Ehhez CT felvételre is szükség van. A modern technológiának köszönhetően a páciens anatómiai viszonyaihoz igazodik az implantátum. Ezáltal biztos lehet a stabilitásban és biztonságban. Tudni kell azonban, hogy az implantátum beültetésének vannak bizonyos előfeltételei. Az egyik legfőbb előfeltétel nem más, mint a tökéletes szájhigiénia. Ez nem csupán a rendszeres fogmosást jelenti, hanem azt is, hogy a fogakról el kell távolítani a fogkövet lepedéket, továbbá a szuvas fogakat is. Ha szeretne bővebben tájékozódni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a budapestdental.hu weboldalra!