A nemigyógyászat és a nemi betegségek!

A szexuális úton terjedő betegség kifejezés, az egyik emberről a másikra, szexuális kapcsolat útján átadott állapotra utal és a nemigyógyászat ezen a területen próbál meg segítséget nyújtani a pácienseknek.

A nemigyógyászat általában akkor kerül előtérbe, amikor nem védett hüvelyi, anális vagy orális szexet folytat valakivel, aki rendelkezik szexuális úton terjedő betegséggel. A szexuális úton terjedő betegséget, nemi úton terjedő fertőzésnek is nevezhető. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy csak a szexuális úton terjednek. Az adott szexuális úton terjedő betegségtől függően a fertőzések átvihetők a tűk megosztása és a szoptatás útján is. A férfiakban a leggyakoribb tünetek a következők: fájdalom vagy kellemetlenség szex vagy vizelés közben, sebek, dudorok vagy kiütések a péniszen, herékén, végbélnyíláson, combon vagy szájon, szokatlan folyás vagy vérzés a péniszből, fájdalmas vagy duzzadt herék. A specifikus tünetek a férfiaknál a szexuális úton terjedő betegségektől függően változhatnak.

Sok esetben a szexuális úton terjedő betegségek nem okoznak észrevehető tüneteket nőknél, de amikor észlelhetőek, akkor a következő jelek észlelhetők: fájdalom vagy kellemetlen érzés szex vagy vizelés közben, sebek, dudorok vagy kiütések a hüvelyen, végbélnyíláson, combon vagy szájon, szokatlan folyás vagy vérzés a hüvelyből, viszketés a hüvelyben vagy annak környékén. A specifikus tünetek a nőknél is változhatnak a szexuális úton terjedő betegségektől függően. Amennyiben hasonló tüneteket észlel, azonnal keresse fel a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalt és kérjen időpontot, hogy a nemigyógyászattal foglalkozó szakorvosaink a lehető leghamarabb kezelésbe tudják venni a problémát. Tudjon meg többet a nemi betegségekről a weboldalunkon!