A tehénistálló bármilyen felmerülő igényt kielégít

Az állattartás egy rendkívül sokrétű és összetett folyamat, laikusként elképzelni sem egyszerű, hogy mennyire mindenre oda kell figyelni ahhoz, hogy hosszú távon sikeres lehessen. Gondoskodni kell a megfelelő takarmányozásról, az állatorvosi ellátásról, és persze az sem mindegy, hogy milyen helyen vannak elhelyezve az állatok.

A tehénistálló emiatt az egyik legfontosabb alapköve a sikeres állattartásnak. Kiválasztásakor számtalan szempontot figyelembe kell venni, hisz ilyenkor évekre – sőt, évtizedekre – előre tervezünk, és a bekerülési költségek miatt elengedhetetlen, hogy pontosan meghatározzuk, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie az istállónak. Egyre elterjedtebbek a mobil, tárolósátoros rendszerek, mint amilyen például a gravetti.hu által forgalmazott, prémium minőségű Richel Shelterall sátor rendszer, persze nem véletlenül. Ezeknek a megoldásoknak számtalan előnye van a hagyományos, fixen épített épületekhez képest, hisz sokkal olcsóbban és gyorsabban kivitelezhetőek, mindamellett pedig könnyedén áttelepíthetőek, ha arra lenne szükség.

Tekintettel a kivitelezhetőség rugalmasságára, érdemes már a tervezéskor gondolni minden olyan apró tényezőre, amely a későbbiekben fontos szempont lehet. Szigetelt, avagy szigetelés nélküli ponyvacsarnokot szeretnénk-e, zárt oromzatban gondolkodunk, esetleg a nyitott lenne a megfelelő számunkra? Ezek mind olyan kérdések, amelyeket jó előre megválaszolni. Ugyanakkor fontos azzal is tisztában lenni, hogy ezek a sátor rendszerek teljesen univerzális felhasználást tesznek lehetővé. Igény szerinti méretben készülve tökéletesen alkalmasak a tehénistálló szerep mellett akár a szalma, vagy egyéb takarmány tárolására is, sőt, állatbeállóként is kitűnőek, így a felhasználási lehetőségek tárháza szinte tényleg végtelen.