Bőrgyógyászat blog mindenkinek!

A bőrviszketés, a pikkelysömör sajnos nagyon sok ember életét keseríti meg napjainkban. A pikkelysömör tünetei ártalmatlanok, nem okoznak fájdalmat az ember számára, azonban annak az embernek, aki pikkelysömörrel küszködik, sajnos nagyon sok kellemetlenséggel kell szembenéznie, hiszen kényelmetlenül érzi magát betegsége miatt.

Érdekes bőrgyógyászat cikkek lelhető fel a www.elvarosiorvosicentrum.hu nevű weboldalon, ahol rengeteg hasznos információhoz juthat minden érdeklődő ezzel a kényelmetlen megbetegedéssel kapcsolatban. A psoriasis, vagyis a pikkelysömör a legsűrűbben előforduló bőrbetegség, és általában azokon a testrészeken keletkeznek, amelyeken a bőr hamarabb kiszárad. Ilyen például a könyök vagy a térd. Sajnos nem lehet megelőzni a pikkelysömört, aki arra hajlamos, az előbb utóbb sajnos beleesik a betegségbe, azonban a tüneteket könnyen lehet enyhíteni. A pikkelysömör felismerhető arról, hogy a bőr felületén hólyagok jelennek meg, hámló foltok alakulnak ki, amelyekből időnként genny is folyik. Ha nincs a megfelelő módon kezelve a pikkelysömör, akkor súlyosabb fertőzések is kialakulhatnak.

A felismerte saját testén a pikkelysömört, akkor forduljon orvoshoz, aki elsősorban vért fog venni öntől, szövettani vizsgálatokat fog végezni, vagy akár góckutatást. Nagyon fontos ilyen esetben a D-vitamin fogyasztás, hiszen az segít a hámlás meggátolásában. Ezért töltsön minél több időt a napsütésben! Ha pikkelysömöre van, akkor az illető részt nap mint nap hidratálni, tisztítani kell! Ha szeretne többet megtudni erről a megbetegedésről és annak kezeléséről, akkor még ma keresse fel szakembereinket a következő telefonszámokon: +36 30 870-74-27, +36 30 372-68-32! Vagy küldjön nekünk e-mailt a következő e-mail címre: info@boc.hu! Higgye el, megéri!