Digitális nomádok – Valóban irigykedhetünk rájuk?

A legtöbb embernek állandó lakhelye és állandó munkája van. Nem csoda, hisz a többség szereti, ha állandóság van az életében. Vannak azonban olyanok, akik számára a kiszámíthatatlanság jelenti az állandóságot.

Ha többet szeretne megtudni a digitális nomádokról, kattintson ide. A 21. századi technológiai fejlődés új szakmák kialakulását eredményezte, mely azzal jár, hogy vannak olyanok, akiknek úgy dolgoznak, hogy gyakorlatilag minimális kötöttség éri őket a munkájuk kapcsán. Ez annak köszönhető, hogy munkájukhoz mindössze laptop, telefon és stabil internet kapcsolat kell. Legalábbis a külső szemlélő ennyit lát a digitális nomádok életmódjából. Ez azonban sokszor nem ilyen egyszerű, főleg, ha az illető külföldön él. Ekkor ugyanis az itthoni élet teljes felszámolásáról van szó. Ez annyit jelent, hogy csak a mozdítható dolgok egy részét viheti magával a digitális nomád, a házat, autót el kell adnia. Ugyanakkor egy ilyen életmódba csak bizonyos tőkével érdemes belevágni, hiszen a repülőjegy a kinti tartózkodás, az utazások mind pénzbe kerülnek. Egy ilyen életmód mellett, talán mondanunk sem kell, nem egyszerű párkapcsolatot vagy akár barátságokat fenntartani.

Ha kinti életmódról van szó, akkor nem árt bizonyos szinten beszélni a nyelvet. Ezenkívül jó tisztában lenni a kinti betegellátással, ha valami baj lenne, valamint a kinti adózással ügyintézéssel kapcsolatban is érdemes tájékozódni. Már csak azért is, mert a digitális nomádok nagy része vállalkozó. Egy jó könyvelő sosem árt, hiszen nem egyszerű tisztában boldogulni a kacifántos jogi és adózási útvesztőkkel. Az ország megválasztásánál érdemes olyan helyet választani, ahol a világhálót nem korlátozzák, valamint, nem is drága.