Ezért népszerű a kristálypohár

A kristálypohár nem csak az elegáns éttermekben, hanem otthon is a tökéletes szervírozás része. Mint sok nemzetnél, hazánkban is hagyománya van az italfogyasztásnak. Hagyomány, hogy a nagy alkalom előtt állva (ülve) tiszteletünket fejezzük ki egy pohár pezsgővel, pálinkával és bármilyen itallal.

A nagy ünnepek és a legkisebb családi események is megtisztelhetőek egy szépen csilingelő kristálypohár összekoccintásával. Az Isteni borok, pálinkák, pezsgők, jobban csúsznak egy alkalomhoz illő, elegáns kristály pohár készletből.

A kristálypohár nem a modern kor új hóbortja. Már egészen a 16. századtól léteznek a kézzel csiszolt, minőségi kristály poharak. De mitől lett ilyen kedvelt a kristálypohár?

Minden italhoz megvan a saját kristálypohár típus:

  • Pezsgős
  • Boros
  • Pálinkás
  • Konyakos
  • Whiskys
  • Üdítős

Akár alkoholos, akár csak üdítős italokat szeretnénk fogyasztani a barátainkkal, családunkkal, azt megtehetjük a hozzá illő kristálypoharakból. Nem véletlen, hogy a pezsgős kristály pohár keskeny és hosszúkás formájú és az sem, hogy a boros kristály pohár öblösebb. A zamatok, a savasság, az italok ízvilága így jön ki a legjobban.

Igazság szerint egy konyhából sem hiányozhatna egy elegáns, pezsgős kristálypohár készlet sem, de egy boros kristálypohár készlet is egészen biztos, hogy gyakran előkerül a szekrényből. Nem csak a nagy rendezvényeken dukálnak a szép étkészletek. Megérdemeljük, hogy a hétköznapjainkban is méltó módon töltsük a nyári estéket a teraszon, vagy a téli estéket a kandalló előtt.

Kristálypohár
Kristálypohár

A kristálypoharak azért olyan népszerűek, mert a szépség és az elegancia harmóniáját tükrözik. A klasszikus design, a korszerű, mégis tradicionális gyártás tökéletes kristálypoharakat eredményez.

Crystal vs. Glass? Mi a különbség az üveg és a kristály között?

Az elegancia az alapanyagnál kezdődik. A kristály sokkal nemesebb anyag, mint a hagyományos üveg. A kristály, részben ásványi anyagokból tevődik össze, ami erősíti is azt. Az üveg alkotórészének legjavát a kovasav adja, ami nagyon tiszta, vasmentes homok. Ilyen üveghomok Csehországban, Franciaországban és Németországban bányászható.

Íme, a kristálypohár tulajdonságai, amelyek az üvegtől különlegesebbek:

  • A kristálypohár különlegesen töri meg a fényt, amolyan „csillogóan”.
  • A kristálypoharaknak jellegzetes csilingelő hangja van, ha összekoccintjuk.
  • A legvékonyabb kristálypoharak is tartósak, míg a vékony üvegpohár nagyon könnyen reped, törik.

Egy szép kristálypohár készlet minden konyha méltó alapkelléke kell, legyen.