Fehér pamut vászon lepedő – hogyan lesz sokáig hófehér?

A lepedő és a fehér szín kéz a kézben járnak. Egy gyönyörű, hófehér pamutvászon lepedő minden ágy és minden tökéletesen átaludt éjszaka része. De hogyan lesz sokáig újszerű és gyönyörű fehér színű?

A fehér színű textíliák csodaszépek, ám tudni kell velük bánni, mert rosszul mosva hamar cserélhetjük őket újra. Nem mindegy a mosási hőmérséklet, nem mindegy a fordulatszám, nem mindegy a mosószer. Ha hosszú ideig szeretnéd megőrizni fehér lepedőd fehérségét, ismerni kell a kezelhetőségét és tűrőképességét.

A fehér színű 100% pamut anyag nem kényes, ha mosásról van szó. Be kell tartani a címkén lévő utasításokat és aszerint bánva vele sokáig megőrzi fehérségét. A lepedő fehérítésének módja azért nem mindegy, mert egész éjszaka érintkezik bőrünkkel. A túlzásba vitt vegyi anyagok bőrviszketést és allergiát okozhatnak. A természetes fehérítőszerek viszont kíméletesen hatékonyak lepedőinkhez és bőrünkhöz is.

Melyek azok a természetes fehérítőszer alternatívák, amik jók lehetnek a fehér pamut vászon lepedőinkhez? Természetes módszerrel is puha, friss, illatos és hófehér lesz kedvenc pamut lepedőnk.

Lepedő
Lepedő
  • Áztatás szódabikarbónával. A fürdőkádban, vagy egy nagy lavórban forró vízben feloldunk egy kávéscsészényi szódabikarbónát, melyet bármelyik bioboltban, vagy gyógyszertárban megvásárolhatunk. Áztassuk benne a fehér lepedőt kb. fél órán keresztül, majd tehetjük a mosógépbe, elindítva a szokásos mosási programot. Egy kis áztatás után már szemmel látható lesz, hogy fehérebb lett a vászon lepedő. A szódabikarbóna a már elszürkült, megsárgult textíliákat is szépen kifehéríti. Ha a hatást még inkább fokoznád, egy egész citrom kifacsart levét is tedd a szódabikarbónához.
  • Sütőpor. Adj a mosógép dobjába két tasak sütőport a fehér színű lepedő mosásához és indítsd el a 60 Celsius fokos programot. A sütőpor is egy nagyon olcsó és hatékony fehérítőszer.
  • Ez a természetes megoldás szintén ismert. Áztasd a fehér lepedőket lavórban, hozzáadva egy pohár ecetet, mellyel nem csak fehér, de puha és friss illatú is lesz a kedvenc lepedőd.

A fehér pamut lepedő megkoronázza éjjeleinket és segít a nyugodt, pihentető alvás megtapasztalásában. A fehér szín az összes színű és mintájú ágyneműhuzat garnitúrához jó választás, mellyel nem foghatunk mellé, amikor a hálószoba textíliáit szeretnénk gondosan beszerezni.

A család minden tagja számára tökéletes a fehér színű pamut vászon lepedő. A különböző méretekben megtalálható az egyszemélyes ágyra és a kétszemélyes francia ágyra, de még a gyerekek szobájába is a kisméretű ágyra.

Szép álmokat!