Főtengely szimering működése és cseréje

A főtengely szimering cserére akkor kerül sor, amikor valamilyen hiba keletkezik. Ennél gyakoribb probléma, ha az alkatrész egyszerűen csak elöregedik, a tömítés pedig elkopik. A főtengely szimering átlagos élettartama százhúszezer kilométer, azonban azok, akik keveset használják a gépjárművet, elég, ha csak három-négy évente kerítenek sort a cserére.

Főtengely szimering a főtengely kuplung és gyújtási oldalán található, illetve az autó hátsó részén is megtalálható. Bármelyik főtengely szimering hibásodik meg, a tömítéseket is ki kell cserélni. A főtengely szimering olajfolyás az egyik leglegegyértelműbb jele a tömítés tönkremenetelének. A főtengely szimering tömítés megválasztásánál az egyik legfontosabb szempont a minőség. Ha jó ár-érték arányú főtengely szimering tömítést szeretne vásárolni, akkor érdemes alaposan körülnézni az internetes webáruházakban. A főtengely szimering csere egy komplex művelet, mely szaktudást igényel. Éppen ezért érdemes szakemberre bízni a munkát. Az első és a hátsó szimeringeket célszerű egyidőben kicseréltetni. A főtengely szimering cseréje meglehetősen igényes munka, mivel a tömítés kivételéhez először több mechanizmust is el kell távolítani.

A főtengely szimering több okból kifolyólag is tönkre mehet, azonban az egyik legáltalánosabb ok a hanyagság. Az autótulajdonosok nagy része nem fordít kellő figyelmet a motorolaj- és az olajszűrő megfelelő csereintervallumára, aminek eredményeként a főtengely szimering élettartama jelentősen csökken. Ha túl sokáig használja a kenőanyagot csere nélkül, akkor az abból kiváló szennyeződések és porszemcsék el kezdik koptatni a szimeringet. Ha szeretne főtengely szimeringet vásárolni, akkor érdemes ellátogatni az alkatreszek.hu webáruházba!