Gyerekszőnyeg minimalista stílusban, – trendiség a gyerekszobában is

A gyerekszoba ugyanolyan fontos része a családi fészeknek, mint a nappali, vagy a hitvesi, szülői hálószoba. A gyerekszoba pedig akkor csalogatja egyedül alvásra a gyerekeket, ha az az ő kedvük és igényeik szerint van berendezve.

Egy puha, vastag gyerekszőnyeg például jó alapja lehet ennek. Na de milyen legyen a gyerekszoba stílusa, hogy a gyerekek és a szülők is boldogak legyenek?

A gyerekszoba lehet letisztult és kaotikus is. A keszekusza színek és a zsúfoltság azonban nincsenek jó hatással a gyerekek hangulatára, ezért fontoljuk meg a harsány, élénk színek használatát. Éppen elég inger éri őket a mindennapok során, ami bizony nincs rájuk jó hatással. Ne pakoljuk mindennel tele a szobát. A hiperaktív gyerekeknek, kísérletek szerint jó hatással van a letisztult tér. Éppen ezért jó választásnak bizonyul a minimalista stílus, ami nagyon trendi 2022-ben is. Nem csoda, mivel tudjuk jól, hogy az egyszerűség nagyszerűség. Ez a gyerekszoba berendezésére is vonatkozhat, nemde?

A minimalista stílus letisztult, átlátható, praktikus és meghitt, meleg, családias hangulatú. Egy gyerekszoba alapjainak azonban a játékosságnak is főszerepben kell lennie.

Gyerekszőnyeg
Gyerekszőnyeg

Ehhez jó alap lehet egy szép, minőségi gyerekszőnyeg.

Egy nagyméretű gyerekszőnyeg a szoba közepén, vagy az ágy szélén elhelyezett kisebb ágyelő gyerekszőnyegek ugyanúgy emelik a komfortosság érzetet. Jobb érzés úgy lelépni az ágyról, hogy selymes, puha gyerekszőnyeg érinti talpaikat.
Gyerekszőnyeg vásárlásnál ha lehet, inkább letisztult színeket válassz, kisebb mintákkal és semleges tárgyakkal. Nagyon népszerű az autópályás szőnyeg, amiből létezik fiús és lányos minta/szín is. Persze a hercegnős, királylányos, pillangós, tündéres rózsaszín gyerekszőnyeg mindig is keresett lesz a gyerekeknél, amivel nincs is semmi baj, hiszen a minimalista stílushoz nagyon szépen beilleszthetjük. A focilábú kisfiúknak egy kellemes zöld színű, focilabda mintás gyerekszőnyeg biztos örömet okoz minden nap. Jobban esik egy vastag szőnyegen a játék és a tanulás, mint a hideg padlón, főleg ha padlófűtés van a szobában.

Bútorok tekintetében, a természetes fa színek mindenhez illenek, a gyerekszőnyeg vásárlás is egyszerűbb hozzá.

Egy szép és minőségi gyerekszőnyeg könnyen tisztítható, igényes, nívós anyagból készül, ami lehet polipropilén, poliamid, vagy pamut akril anyag is.

Jelige tehát a letisztultság. Gyönyörű gyerekszőnyeg, letisztult színek, minimalista bútorok, hangulatos fények. A gyermekek és a szülők is jól érzik majd itt magukat.