Hasznos tippek, melyekkel csökkenthetjük a gázszámla összegét

Nagyon sokan élnek abban a tévhitben, hogy a gázszámla összegének jelentősebb csökkentéséhez komoly és költséges beruházásokra van szükség. Ez viszont egyáltalán nem igaz, ugyanis néhány apró trükkel is jelentős változásokat lehet elérni.

A gázszámla összegének csökkentése kapcsán itt érhet el bővebb információkat! Az egyik legfontosabb alapszabály és egyben a legkönnyebben alkalmazható is, hogy ne fűtsünk feleslegesen. A legtöbb háztartásban akkor is megy a fűtés, amikor senki sem tartózkodik otthon. Ez egyáltalán nem költséghatékony, így ne csodálkozzunk, ha hó végén egy komolyabb összeget kell kifizetnünk a gázfogyasztásra. Nem kell teljesen kikapcsolnunk a fűtést, amíg nem vagyunk otthon, de mindenképp célszerű visszább venni. A programozható termosztát beszerzése szintén nagyon hasznos, mivel az igazán korszerű típusok akár helyiségenként be tudják állítani a hőmérsékletet. Ha a meleget egy régi készülék szolgáltatja, akkor könnyen lehet, hogy ideje lecserélni, hogy csökkenteni tudjuk a fogyasztást. Ha a készülék folyamatosan meghibásodik, akkor az egyértelmű jele annak, hogy egy újra van szükségünk.

Egy új energiahatékony készülék akár 30-50%-kal hatékonyabb teljesítményre képes, ami a gázszámla összegén is megmutatkozik. A szellőztetés szintén egy sarkalatos pont, amit el lehet rontani. Télen is szükségünk van friss levegőre és szellőztetésre. Meleg időben rendszerint hosszú időre nyitva hagyjuk az ablakokat, hogy a friss légáramlat átjárja az egész házat. Télen csak rövid időre nyissuk ki az ablakokat, hogy kereszthuzatot csináljunk. Emellett a fűtést is érdemes visszavenni a szellőztetés idejére, hogy ne az udvart vagy az utcát fűtsük. Természetesen a gázkészülékek rendszeres karbantartása is nagyon fontos feladat.