Mi autónkban az a kormány gömbfej?

Az autónk alkatrészeinek jelentős hányadáról nem is tudunk, illetve nem is ismerjük, hiszen nincs szem előtt, ezért hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, pedig sok esetben szükség lenne a cseréjükre, illetve hogy megelőzzük a további problémák kialakulását. Amennyiben ugyanis megfelelő módon karbantartjuk az autónkat, megnövelhetjük az élettartamát.

A kormány gömbfej is azon autóalkatrészek közé tartozik, mellyel csak nagyon kevesen foglalkoznak, pedig nagyon is szükség lenne rá, hogy időnként azt is ellenőriztessék. A kormány gömbfej a jármű irányítási rendszerének egyik legfontosabb eleme, melynek meghibásodását nagyon egyszerűen és könnyedén észlelhetjük. Amennyiben ugyanis kopott a kormány gömbfej, az autónak holtjátéka alakul ki. Ennek veszélyessége pedig közismert tény. Emellett a kopott kormány gömbfej a kormányon is érezhető vezetés közben.

Éppen ezért időközönként a kormány gömbfej kopását is meg kell nézetnünk, hogy ne legyen veszélyes a vezetés. A cserére szoruló kormány gömbfej miatt instabillá válik a járművünk, még egyenes úton is rázza a kocsi elejét. Ennek oka az, hogy nyolcas alakban forog a kerék. Ha Ön is ezt észleli vezetés közben, mindenképpen minél rövidebb időn belül keresse fel a szervizet, és cseréltesse ki a kormány gömbfejet, mert a probléma csak fokozódni fog az idő múlásával.

Mindezek mellett a kormány gömbfej meghibásodása a kerékagycsapágyaknak se tesz jót, de még a gumi is jobban kopik. Ám nem kell sokat kínlódnunk a kopott kormány gömbfej miatt, valamint az autó kellemetlen holtjátékával, hiszen a cseréjét a legtöbb autóműhelyben meg tudják oldani. A Kovács Autóalkatrész Kft. internetes oldalán, azaz az alkatreszek.hu-n Ön is megrendelheti a kormány gömbfejet, műhelyünkben pedig kérheti annak cseréjét.

Vélemény, hozzászólás?