Milyen hatással vannak az elektromágneses mezők az egészségre?

Mindennapi életünket átszővi az elektromágneses mező, mely a szervezetünkre is komoly kihatással van, annak függvényében, hogy mennyire vagyunk kitéve neki. Ahol csak van elektromos áramellátás, ott ez a jelenség jelen van.

Az elektromágneses mező hatásairól itt tájékozódhat bővebben! A lakások elektromos áramkörei és az elektromos berendezések egyaránt elektromágneses mezőket generálnak, ezért elkerülhetetlen, hogy a szervezetre is hatással legyen. Az elektromágneses mező hatását az áram feszültség hozza létre. Minél nagyobb a feszültség, annál nagyobb az elektromágneses mező. A mező hatása csak akkor érezhető, ha be vannak kapcsolva az elektromos készülékek. Viszont ezek mellett a házban lévő áramkábelek is állandóan generálják az elektromos mezőket. Ezek intenzitása szintén az áramfeszültséggel hozható összefüggésbe. Vannak, akik úgy gondolják, hogy az elektromágneses mező negatív hatással van a szervezetre, míg mások nem tulajdonítanak neki jelentőséget. A két tábor gyakran egymásnak feszül és győzködi a másik felet igazáról.

A tudomány egyelőre vizsgálódik a témában, azonban arra már sikerült fényt deríteni, hogy az arra érzékenyek esetében az elektromágneses mező különféle élettani hatásokat okozhat. Az elektroszmog könnyen megzavarhatja a nyugodt éjszakai alvást, az idegrendszert, illetve egyéb testi panaszokat is okozhat. Ha érzékeny az elektromágneses mezőkre, akkor érdemes csökkenteni az elektromos készülékekkel kapcsolatos érintkezést. habár minden kétséget kizáró bizonyítékok és kutatások nem állnak rendelkezésre, azonban érdemes óvatosnak lenni és ügyelni arra, hogy ne a készülékek uralják a mindennapokat. A futes-gazszereles.hu weboldalon bővebb információkat is megtudhat a témában!