Mindent az ízületi gyulladásról

Elég egy rossz mozdulat és máris megvan a baj. Egy kellemetlen rándulás következtében könnyen kialakulhat ízületi fájdalom, mely aztán napokra, pihentetés nélkül akár hetekre akadályozza az önfeledt, fájdalommentes mozgást. Éppen ezért óvatosnak kell lenni, ha pedig megtörténik a baj, akkor mielőbb hatékony megoldásra van szükség.

Ízületi fájdalomra spray változatban kapható hatékony szer? Sokakban merül fel ez a kérdés, hiszen rengeteg embert érintenek a különféle ízületi panaszok. Az ízületi gyulladások kialakulásának hátterében számos ok állhat, azonban a tünetek a legtöbb esetben azonosak. Ilyen például a bőrpír, az ízületi funkciók csökkenése, a mozgás behatároltsága a fájdalom és a duzzanat. Akár egy időben több ízületben is jelentkezhetnek fájdalmak, amelyek megnehezítik a mindennapokat. Ha mindössze egy rándulásról van szó, akkor általában nincs szükség külön orvosi kezelésre, hiszen pár napos pihentetés és borogatást követően általában javulás tapasztalható. Viszont, ha látszólag semmi nem segít, akkor érdemes lehet időpontot foglalni reumatológus vagy ortopéd szakorvosnál.

Sokan elbagatelizálják a problémát és fájdalomcsillapító készítmények segítségével igyekeznek kordában tartani a fájdalmat. Ez azonban csak elfedi a problémát, viszont nem oldja meg azt. Az olyan fájdalomcsillapító szerek, mint például a spray formátumban kapható Dolixir, elsősoran a kezelés kiegészítésére alkalmasak, azonban az ízületi fájdalom meggyógyítására nem. Helyesen használva gyors enyhülésre lehet számítani. Külsőleges alkalmazása különösen előnyös, mivel nem kell étkezéshez kötni a készítmény használatát. Ráadásul egyszerre akár több ponton is használhatod. A Dolixir mindössze pár perc alatt felszívódik és kifejti hatásait.