Mire kell figyelni az esővízgyűjtő használatakor?

Az esővízgyűjtés egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami nem is csoda, hiszen hatalmas lehetőségeket rejt magában. Spórolásra és az ökológiai lábnyom csökkentésére egyaránt alkalmas. A csapadékvíz összegyűjtése igazán egyszerű, azonban pár dologgal mégis érdemes tisztában lenni.

Esővízgyüjtő használatával akár nagy mennyiségű csapadékvíz is összegyűjthető, aminek köszönhetően nem a drága vezetékesvizet kell használni. Sokan viszont az esővízgyűjtő eszközökön is igyekeznek spórolni, ami nagy hiba. Persze, lehet a vizet hordókba vagy vödrökbe gyűjteni, viszont ezzel van egy nagy probléma. Még pedig, hogy nem csak a víz kerül a vödörbe vagy hordóba, hanem a tetőfelületen lévő szennyeződések is, ennek következtében pedig az összegyűjtött víz könnyen algásodni kezd, amit érthető módon nem szívesen használ fel az ember. A megoldást egy szűrő jelenti, amely az esővízgyűjtőre lett kifejlesztve. Egy minőségi esővízgyűjtőtartály esetében nem kell attól tartani, hogy ereszteni kezd kilyukad vagy a szélesőséges időjárási és egyéb külső tényezők kárt tesznek benne. Hosszútávú befeketésnek számít, ráadásul a sunikft.hu webáruházban kiváló ár-érték arányban kaphatók az esővízgyűjtő tartályok. Éppen ezért érdemes beruházni rájuk. Választhat felszíni és felszín alatti esővízgyűjtőt.

A felszín alatti esővízgyűjtő tartály legnagyobb előnye, hogy az összegyűjtött víz védve van, ráadásul igazán nagy űrtartalommal rendelkező darabok is elérhetők. A felszíni alternatívák esetében az összegyűjtött csapadékvíz sokkal inkább ki van téve a különféle környezeti tényezőknek. Annak érdekében, hogy a szennyeződés ne juthasson a tartályba, javasolt szűrőt használni, mely többek közt a túlfolyást is megakadályozza. Bővebb információkat a sunkft.hu webáruházban talál!