Mit tegyen, ha autója lángra lobban?

A nyári forróság következtében az autókban néhány alkatrész kisülhet, de leggyakrabban a járművek motorja szokott kigyulladni. Sajnos az ilyen hirtelen történő baleseteket lehetetlen megelőzni, de tudnia kell, hogy mik a teendői, ha kisül a motor. Összegyűjtöttük önnek azokat a tanácsokat, amelyek hasznosak lehetnek a motor kigyulladása esetén.

Mit tegyen, ha autója lángra lobban menet közben, az úton? Sokakban felmerül ez a kérdés, mivel a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy ilyen baleset esetén melyek a legfontosabb feladatok. Ha vezetés közben azt észleli, hogy a motor füstölni, égni kezd, akkor az első lehetőségnél parkoljon le egy biztonságos helyre, és állítsa meg a motort. Ezt követően az autóban levő utasokat arra kell utasítani, hogy kiszálljanak a járműből. A tűz esethet hasonlóan itt sem szabad személyes tárgyakért visszamenni, és minél jobban el kell távolodni a járműtől. A motor kiégése során olyan füst keletkezik, amely az ember szervezete számára káros lehet. Miután a tűzoltók elvégezték a feladatukat vegye fel a kapcsolatot a biztosítóval, és készítsen képeket a kigyulladt járműről.

Ha a gépjárműnél a biztosíték rendszeresen kisül, vagy folyadékszivárgásra, megrepedt, meglazult kábelekre figyel fel, akkor a motor kisülésére nagy esély van. Ha szeretne többet megtudni a motor kigyulladásról, valamint az óvintézkedésekről, akkor látogasson el bátran a www.ka-autoszerviz.hu weboldalra. Ha kérdései merültek fel, akkor bátran vegye fel a kapcsolatot a szakképzett autószerelőkkel a +36 62 554 013 telefonszámon, vagy a szerviz@kovacsauto.hu e-mail címen keresztül. Ne feledje, hogy fontos azoknak a teendőknek, feladatoknak az ismerete, amelyeket el kell végezni, ha a gépjármű motorjának a kigyulladása bekövetkezik.