Potenciazavar okai és megállapítása

A potenciazavar rengeteg férfit érint, és pszichológiai, valamint fizikai okok következtében alakul ki. A potenciazavar nagymértékben befolyásolja a szexuális életet. A merevedési probléma, azaz a potenciazavar tüneteit nem szabad figyelmen kívül hagyni, mivel erre a betegségre is van megoldás, gyógymód.

A makacs potenciazavar kialakulása rengeteg dolog miatt megtörténhet, legtöbb esetben a merevedési problémát a stressz okozza, azonban a betegséget szervi gondok is okozhatják. A fiatal korosztálynál legtöbbször pszichológiai okok miatt alakul ki a potenciazavar, azaz a harag, depresszió, párkapcsolati gondok, vagy éppen a nem megfelelő neveltetés következtében. Az ilyen esetekben ajánlott pszichológushoz fordulni, mivel csak így van lehetőség a betegségből való kigyógyulásra. Ha fizikai probléma okozza a betegséget, akkor az orvos első lépésként vérvizsgálatot végez, azért, hogy kizárjon néhány lehetséges betegséget. Ezzel egy időben meghatározza a férfihormon-szinteket is, mivel a betegség okozója az alacsony hormon szint is lehet. A perifériás idegek megbetegedése, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés tünetei is okozhatnak merevedési problémát.

A potenciazavar nem köthető össze az életkorral, viszont általában idősebb korban jelentkezik. A potenciazavar megállapításához egy komplex kivizsgálásra van szükség, mivel ez esetben már nem elég a vérvétel és a vérnyomás ellenőrzése. A vizsgálat során alaposan megvizsgálják a külső nemi szerveket, valamint a hozzájuk kapcsolódó ereket és prosztatát. Látogasson el bátran a www.interlabmedical.eu weboldalra, ha többet szeretne megtudni a merevedési probléma, azaz a potenciazavar okairól, megállapításáról, valamint kezeléséről.