Rendeljen intercooler alkatrészeket az alkatreszek.hu webáruházból!

Az intercooler alkatrészek meglehetősen összetett működéssel rendelkeznek. Ezeket az alkatrészeket a kipufogógázzal működtetett feltöltőkkel dolgozó motorokhoz használják. Az intercooler elengedhetetlen a turbódízel levegő hűtéséhez.

Intercooler sokaknak valószínűleg ismeretlenül hangzik, esetleg a szakemberek vagy a tájékozottabbak ismerhetik. Aki semmit sem tud erről az alkatrészről, annak bevezetésként annyit mindenképp érdemes tudnia, hogy a forró töltőlevegő lehűtésével hidegebb és oxigéndúsabb levegőt juttat a motorba. Ez azért előnyös, mert a hidegebb, tehát oxigéndúsabb és egyben sűrűbb levegő javítja a teljesítményt, illetve a motor alkatrészeit kevésbé veszi igénybe. Az intercooler tehát fontos alkatrész, aminek típustól függően több tízezertől néhány százezer forintig is terjedhet az ára. Továbbá érdemes tudni, hogy a leginkább alumíniumból készülő intercoolerekhez vízcsövek is tartoznak. Ha egy kicsit bővebben szeretne belátni a dolgok mögé, akkor azt is el kell árulnunk, hogy minden henger rendelkezik egy adott hengerenkénti térfogattal.

Kétféle intercooler létezik, így a vásárlók, akik tisztában vannak ezekkel gyakran kérdezik, hogy száraz vagy vizes intercooler előnyösebb az autóba. A száraz típus az úgy mondd klasszikus típus. Ennél a típus a levegő/levegő tömbben az oroszlánmunkát jellemzően a menetszél végzi, így külön ventilátort nem igazán szoktak beépíteni. A vízhűtéses a ritkább változat, amely esetében a levegő/víz tömbben hűtőközegként a folyadék funkcionál. Ha az Ön autójában egy ilyen található, akkor általában a szívócsőbe építve vagy külön hűtőtömbben találja meg. Ha szeretne bővebben tájékozódni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol a kínálatot is megtekintheti!