Tudjon meg minél többet a HPV-ról és tegyen az egészségéért

Sajnos a rák mára már egy igen gyakori népbetegséggé nőtte ki magát, melynek egyenlőre még pontos ellenszerét nem találták meg. Ezért a legjobb, ha megteszünk mindent, annak érdekében, hogy megelőzzük a kialakulását.

HPV vírus legtöbb esetben a méhnyakrákkal kapcsolatban hallható, hiszen itt mutatkozik meg a legdrámaibb formában. Ez a fertőzés leggyakrabban a nőket érinti, ám nem ritka a férfiaknál sem. A férfiak kevésbe vannak veszélytetve, hiszen nálunk a vírus jelentkezését követően nem jelentkeznek ilyen drasztikus tünetek, mint a nőknél. Ők inkább, mint hordozók lépnek fel. Ám találkozhatunk, olyan esetekkel, ahol a férfiaknál is daganatos elváltozásokat váltott ki. A legújabb kutatások szerint már nem csak a méhnyakrákkal de a szájüregi daganatokkal kapcsolatban is felmerült a HPV szerepe. Továbbá találkozhatunk a HPV olyan formájával is mikor, a páciens nemi szervén szemölcs keletkezik, és az megkeserítheti az érintett életét. Kevésbé veszélyes mint a daganatos megbetegedés, de igen makacs, így hosszadalmas kezelést von maga után.

A fertőzés megelőzése érdekében, sajnos még az óvszer sem jelent biztos megoldást. A ma kapható legjobb védekezési módszernek a védőoltás és a rendszeres szűrővizsgálat bizonyul. Amennyiben további információkat szeretne megtudni a HPV vírusról, és a védőoltásról, akkor kattintson a www.belvarosiorvosicentrum.hu honlapjára. A rendelőnkben mindig előre egyeztetett időpont alapján érkeznek a páciensek. Amennyiben Ön is szeretne egy időpontot kérni, akkor forduljon hozzánk bizalommal és hívja a következő telefonszámokat +36 30 870 74 27, +36 30 372 68 32. Illetve írhat még nekünk az info@boc.hu e-mail címre is egyaránt. Óvja az egészségét!