A fejmasszírozó jótékony hatásai

A masszázs ősidők óta a fizikális és pszichés jólétünk megőrzésének egyik legtermészetesebb eszköze, ez alól a fejmasszírozás sem kivétel.

A fejbőr tele van idegvégződésekkel, így egy jó minőségű fejmasszírozó az, amivel könnyen stimulálhatjuk idegrendszerünket anélkül, hogy vagyonokat költenénk rá.

Miért jó a fejmasszírozó?

Egy kellemes fejmasszírozástól ellazulunk, megpihen az idegrendszerünk. Egyes jobb fodrász szalonokban a hajmosás része a fejmasszírozás is. Ez nem véletlen, hiszen úgy távozunk a fodrásztól, hogy megszépültünk és még jól is éreztük magunkat közben. De ezt a kellemes, relaxált érzést az otthonunkban is elérhetjük, ha beszerzünk egy fejmasszírozót.

A mindennapos stressz, az ülőmunkra, a mozgásszegény környezet nemigazán kedvez az idegrendszerünknek. Merev nyakizmok, fejfájás, rosszkedv gyötör sokakat. Ezt még tetézi az egyre látványosabb hajhullás is. Vegyük észre az intő jeleket és szánjunk egy kis időt naponta a fejbőr masszírozására is. Naponta 5-10 perc már elegendő hozzá. A fejmasszírozó „tüskéi” egyszerre több ponton is kifejtik hatásukat és kellemesen bizsergető érzést hoznak létre.

Miért használjunk fejmasszírozót?

A lazító hatáson felül számos már előnnyel is rendelkezik ez a kis eszköz. Egyrészt megakadályozza, hogy a fejbőr kiszáradjon, mivel a fejbőrünk természetes faggyútartalma egyenletesen eloszlik a fejbőr masszírozása közben. Másrész, rendkívül jó hatással van a hajhagymákra. Masszírozás közben vérbőség keletkezik, ami több tápanyagot és oxigént szállít a hajhagymákhoz. A fejmasszírozó az egyik legjobb hajnövesztő! A jól táplált, életerős hajhagymákból erős hajszálak nőnek ki, csökken a hajhullás is, tehát a hajnövesztéshez mindenképpen először a fejbőrünket és a hajhagymáinkat kell megfelelő állapotba hozni.