A hajszárítást is el lehet rontani

Az ember azt gondolná, hogy az olyan egyszerű, mindennapos tevékenységeket, mint a hajszárítás nem lehet elrontani. Holott a tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon is könnyű hibázni, ezért jobb, ha pár dologra odafigyelünk. Főleg akkor, ha azt szeretnénk, hogy a hajkoronánk minél szebb és egészségesebb legyen.

Hajszárító a hajápolás egyik leghasznosabb eszköze. Köztudott tény, hogy nedves állapotban a haj rendkívül sérülékeny, így nagyon fontos, hogy mielőbb megszüntessük ezt az állapotot. Ha hagyjuk, hogy a hajunk a levegőn száradjon meg, az hajhossztól függően akár órákig is eltarthat. Télen különösen problémás, ha sokat vagyunk vizes hajjal a hidegben. Ugyanakkor nyáron sem szárad sokkal gyorsabban a hajunk, így érdemes hajszárítót használnunk. A hajszárítás első lépése, hogy a hajunkból finoman kinyomkodjuk a vizet egy törölköző segítségével. A nyomkodó mozdulatok nagyon fontosak, nem szabad csavargatni vagy dörzsölni a nedves hajat, mivel ezzel komoly károkat tehetünk benne. A nedves hajat csak nagyon óvatosan szabad kifésülni. Vannak, akik félig-meddig kiszárítják, míg mások egy nagyfogú fésűvel finoman átfésülik a tincseket.

Mielőtt a készüléket bekapcsolnánk, először fújjuk be alaposan a hajunkat hővédővel, hogy védve legyen az erős hővel szemben. A legjobb, ha a legalacsonyabb fokozaton kezdjük el szárítani a hajunkat, majd lassan növelünk a fokozaton. Az egyik leggyakoribb hiba a készülék használata során, ha túl közel tartjuk a hajunkhoz és ezzel szinte megsütjük a hajszálakat. A legjobb, ha legalább 20 centiméteres távolságot tartunk a hajunk és a készülék között. Könnyű azt gondolni, hogy végeztünk, azonban ez nem feltétlenül van így, hiszen elképzelhető, hogy csak felmelegedtek a tincseink, így ajánlott áttúrni a tincseket, ha kihűltek.