Mi mindent kell nézni a számítógép kiválasztása során?

Manapság a legkülönfélébb asztali számítógépek közül tudunk válogatni, így a célunknak megfelelő darab mellett dönthetünk. Ugyanakkor, aki nem igazán van otthon a PC-k világában, annak nem feltétlenül jelent előnyt a hatalmas kínálat.

Gamer számítógép nagyszerű választás mindazoknak, akik szeretnék új szintre emelni a számítógépes játékok nyújtotta élményt. A számítógép kiválasztása során az egyik legfontosabb dolog, hogy átgondoljuk mire szeretnénk használni a gépet. Nem mindegy, hogy naponta akár több órát is szeretnénk játszani rajta vagy pusztán munkacélra vásárolnánk. Ez azért fontos, mert például egy egyszerű irodai PC-n közel sem olyan élvezetes a játék, mint egy erre a célra kifejlesztett típuson. A számítógép kiválasztása során az egyik legfontosabb alkatrész a processzor. Ez felel a programok megfelelő működéséért. Ezenkívül hatással van a multimédiás működésre is, vagyis a játékélményt is nagy mértékben befolyásolja. A videókártya szintén nagyon fontos alkatrész, hiszen a gép második legfontosabb része. Ha kifejezetten gamer számítógépet keresünk, akkor különösen sokat számít, hogy erős videókártyával rendelkező gépet válasszunk. Emellett a két alkatrész összhangjáról sem feledkezhetünk meg.

A számítógép kiválasztása során a tárhely is fontos paraméter. A merevlemez-meghajtók, vagyis HDD, illetve a szilárdtest-meghajtók, vagyis SSD jellemzően egymás mellett helyezkednek el. Előbbi általában nagyobb kapacitással rendelkezik, így nagyobb adatmennyiség tárolása is megvalósítható általa. Az SSD gyorsaságának köszönhetően főleg a játékoknak és operációs rendszereknek ad helyet. Érdemes alaposan utánanézni a különféle típusoknak, valamint kiválasztani azt a típust, ami a leginkább megfelel számunkra.