A grillezés az egyik legkedveltebb nyári tevékenység. Odakint mindig egy kicsit más, különlegesebb íze lesz az ételeknek. Ha szeretnénk grillezni az ételeket, akkor többféle készülék közül válogathatunk. Ha nem akarunk kompromisszumot kötni, akkor a kombinált típus való nekünk.
Kombinált grillsütő egy olyan praktikus készülék, mely egyetlen gépben kombinál több sütési funkciót. Ha nem tudunk választani az elektromos, gázos és faszenes modellek közül, akkor egy sokoldalú készülékkel igazán jól járhatunk. A sokoldalúságnak köszönhetően a grillezés minden oldalába belekóstolhatunk. A gázos és faszenes modellek segítségével nem csak sütögetni, hanem akár főzni is tudunk, vagyis igazán sokrétű fogások kerülhetnek az asztalra. Természetesen annak érdekében, hogy a vendégek odáig legyenek az elkészült ételekért és valóban jól lakjanak, nem csak a megfelelő grillezőre van szükségünk, hanem tisztában kell lennünk a grillezés fortélyaival is. Még a zöldfülűek is tisztában vannak azzal, hogy a húsok nem kerülhetnek fel csak úgy a rácsra, hanem előtte be kell őket pácolni, hogy igazán ízletesek legyenek.
Habár fagyasztott húsokat is süthetünk, de akkor lesz igazán zamatos az étel, ha friss húst sütünk. A sovány húsokkal nagyon óvatosan kell bánnunk, mivel könnyű őket kiszárítani. Ezt a hibát a kezdők nagyon gyakran követik el. Ha biztosra akarunk menni, akkor a legjobb, ha a húst baconbe göngyöljük. A zsírosabb húsok esetében erre nincs szükség. Vehetünk kész pácot, de akár mi magunk is elkészíthetjük a saját szájízünknek megfelelő páclét. A legjobb, ha pár órán keresztül vagy akár egy teljes napon át a páclében hagyjuk a húst. Az olajos páccal akár a sütés során is kenegethetjük a húst, hogy még szaftosabb és ízletesebb legyen és minden vendég megnyalja az étkezés során mind a tíz ujját.