A lengéscsillapító sokat számít a vezetéskor

Amikor a sima, zökkenőmentes utazásra gondolunk, általában a lóerő és a nagy teljesítményű motor jut eszünkbe. Kevesen tudják azonban, hogy egy hatalmas motor nagyjából haszontalan, anélkül, hogy a vezető képes lenne az autó irányítására. Itt jönnek képbe a lengéscsillapítók.

A lengéscsillapító sokat számít vezetéskor tehát ha többet szeretne megtudni róluk, vagy ha itt az ideje a lengéscsillapító cserének, akkor nézze át kínálatunkat az alkatreszek.hu weboldalon és itt kedvező áron rendelhet majd lengéscsillapítót. Mivel a nevükben is benn van, a lengéscsillapítók szó szerint elnyelik az ingatag utak és az elkerülhetetlen lyukak kellemetlen hatásait, ezáltal javítva a járművezető irányítását a jármű felett, valamint az utasok általános kényelmét. Legtöbbünk számára a járműbiztonság azt jelenti, hogy becsatoljuk a biztonsági övet és nem haladjuk meg a sebességkorlátozást. A szerelők és autógyártók számára azonban az autóbiztonság megegyezik a kifogástalan felfüggesztési rendszerrel. A felfüggesztési rendszer fő alkotóeleme a lengéscsillapító. Így a járműbiztonságban betöltött fő szerepük a kormányzási stabilitás és a jármű teljes biztonsága.

A lengéscsillapítók nagyon fontos szerepe a stabilitás. Fokozzák a gumiabroncsok és az aszfalt közötti súrlódást, lehetővé téve az autó stabilitását az úton. Ha az utcák, autópályák és országutak tökéletesen simák és zökkenőmentesek, akkor a lengéscsillapítóra nincs szükség. De még a közelmúltban burkolt utakon is vannak apró hibák, amelyek erőt gyakorolnak a kerékre, okozva annak fel-le mozgatását. Bővebb leírásért és további információkért nincs más dolga, mint felkeresni weboldalunkat az alkatreszek.hu-t, hiszen itt megtalálhatja a teljes lengéscsillapító készletet minden autómárkához és a kiszállításról si többet tudhat meg.