Ezeket az alkatrészeket sajátkezüleg is kicserélhet

Az autó rendszeres karbantartására van szükség annak biztosítása érdekében, hogy járműve a lehető leghosszabb ideig problémamentesen működjön.

Klikk ide és olvassa el, hogy melyik azok az alkatrészek, amelyekhez nem kell rögtön szerelőt hívni, mert saját maga is kicserélheti némi technikai tudással. Néhány karbantartáshoz képzett szerelő szaktudását kell igénybe venni, de sok alapvető csere, például olaj- és szűrőcsere, valamint a fékbetét cseréje otthon is elvégezhető az alapvető szerszámokkal. Egy idő után az ablaktörlő  elkezd foltot hagyni az ablakon, mivel az esővizet elvezető gumiszalagok lebomlanak. Ez gyakran nyikorgó hangokhoz vezet, és az eső vagy a hó nem tisztul hatékonyan, ami felhalmozódást okoz és gátolja a térlátást. A régi ablaktörlőket egyszerűen lebonthatja egyedül, és az újakat felragaszthatja a helyére. Ugyanezt lehet tenni a hátsó ablaktörlővel is, ha van ilyen az autón. Ilyenkor nem kell extra munkabért fizetni egy szerelőnek.

Az olajat rendszeresen kell cserélni. A gyártók azt javasolják, hogy hozzávetőlegesen 7.500-10.000 kilóméterenként cseréljék autójának olaját. Minden autó kissé különbözik, tehát ellenőrizze az adott autómodell útmutatóját, de ezt az olajcserét akár saját maga is elvégezheti, felesleges szerelőt hívni hozzá. Mivel az olajszűrőt általában az olajtartály belsejéből lehet elérni, az olajszűrő cseréje akkor esedékes, amikor az olajat cseréli. Az olajszűrő feladata annak biztosítása, hogy a szennyeződések nem halmozódnak fel a motorolajban, ami belső károkat okozhat a motor felületein. Az olajszűrő cseréjét is elvégezheti otthon, egyedül, ez is olyasmi ami nem igényel szaktudást. Bővebben arról, hogy milyen alkatrészek vannak még amiket kicserélhet saját maga az autójában, weboldalunkon olvashat majd, ezért megéri ide látogatni.