A padlómelegítési rendszer megfelelő tisztítása

Nem csak a ház tisztán tartása, például a porszívózás, felmosás a fontos, hanem az is, hogy a padlózat fűtési rendszerét rendszeresen kitisztítsa.  Enélkül a rendszer csövei hamar eliszaposodnának, ami duguláshoz, majd idő előtti meghibásodáshoz vezetne. Éppen ezért a rendszeres tisztítás elengedhetetlen!

A padlómelegítés rendszerének tisztításáról itt tájékozódhat bővebben! Az alacsony hőmérsékleten üzemeltetett fűtési struktúra egyik jellegzetessége, hogy a barna fonalas algákat gyakorlatilag vonzza. Jellemző ezekre az élőlényekre, hogy optimális körülmények közt, például a csövek tisztításának hiányában elszaporodhatnak, így a csövek eltömődhetnek. A fűtési rendszer csöveinek eltömődése minden esetben a hatékonyság romlásához vezet. éppen ezért kulcsfontosságú a padlófűtés rendszeres karbantartása. Nem árt tisztában lenni vele, hogy nagyon sok gázkazán gyártó a rendszeres padló melegítési rendszer tisztításhoz köti a garanciát. Tehát ez azt jelenti, hogy a gázkazánt gyártó cégek az elemi felhasználói elváráshoz kötik a garanciát. Higgye el, jobban jár, ha a fűtési rendszer csöveit tisztán tartja.

Na, de hogyan is történik a tisztítás? A padlófűtés tisztítása fűtésszerelői szaktudást igényel, ezért szakembert kell hívni. A legjobb, ha két-három évente, még a fűtési szezon kezdete előtt elvégezteti a tisztítást. Nem érdemes félvállról venni a tisztítást, hiszen ebben az esetben is igaz, hogy egyszerűbb a megelőzés, mint a már meglévő probléma helyrehozatala. A padlófűtés teljesítőképességének csökkenése nagyobb gázfogyasztást eredményez, ezért mindenképpen fontos, hogy a csöveket tisztán tartsa. A felelősségteljes gondolkodás módnak köszönhetően rengeteg problémától és idegeskedéstől meg tudja kímélni magát!