A rendszeres gázfelülvizsgálat fontossága

Nem tudjuk elégszer kiemelni, hogy a gázkészülékek rendszeres szakember általi karbantartása milyen fontos, hiszen akár családunk élete is múlhat rajta.

A gázfelülvizsgálat fontosságáról többet olvashat az itt található linken. A felülvizsgálatokat a fűtési szezonon kívül érdemes megejteni. Az ilyen ellenőrzéseknek nem szabad nekünk nekiállni és egyedül babrálni, hanem magasan képzett, tapasztalt szakember segítségét kell kérni. Nem csak azért, mert ehhez a munkához komoly szaktudás szükséges, hanem mert a felelőtlen munkavégzéssel csak még nagyobb bajt csinálnánk. A gázkészülékek karbantartása elsősorban idősebb készülékek esetén nagyon fontos. Új kazán esetén az első 3-4 évben nincs szükség tisztításra, azonban az ellenőrzést így is érdemes évente megejteni, mivel meghibásodás ezeknél a termékeknél is bekövetkezhet. Ráadásul a rendszeres ellenőrzéssel, akár 15-20%-kal fogyasztás csökkenéssel is számolhatunk. Az ellenőrzés során megismerhetjük azokat a problémákat, amik akár radiátoroknál, padlófűtésnél is jelentkezhetnek.

Ha biztos védelmet szeretnénk, akkor nem feledkezhetünk meg a különféle riasztó készülékekről sem. Manapság nagyszerű áron juthatunk hozzájuk, ráadásul ezek a készülékek képesek megmenteni az életünket. A szén-monoxid színtelen, szagtalan vegyület, így mire észlelnénk, hogy baj van, arra valószínűleg már késő lesz. Jobb ezzel nem kísérletezni, hisz könnyen tragédia lehet a vége. Nem csak saját, de családunk életét is veszélyeztetjük. Ha biztosra akarunk menni, akkor minden évben ellenőriztessük a készülékünk, valamint a fűtési rendszert és szerezzünk be szén-monoxid riasztó készüléket. Továbbá rengeteg költséget is lecsökkenthetünk, például a termosztát alkalmazásával.