Bőrsebészet – milyen problémákkal fordulhatunk ide?

Bizonyos bőrgyógyászati problémák indokolttá teszik a bőrsebészet bevonását, általában, amikor komolyabb a probléma és szükséges a sebészi beavatkozás.

Bőrsebészet – problémák kezelésére! Vannak, akik számára a bőrsebészet jelenti az egyetlen megoldást, hogy problémájuk megoldódjon. Nem csoda, hisz a bőrön keletkező elváltozások főleg abban az esetben zavaróak, ha jól látható helyen vannak. Az anyajegyek például igen zavaróak tudnak lenni, főleg abban az esetben, ha olyan helyen vannak, ahol a ruha vagy a fésű beleakad. Ez nem csak fájdalmas, de a sérült anyajegy, akár el is fertőződhet, így nem csoda, ha valaki inkább az eltávolítás mellett dönt. A festékes és nem festékes bőrelváltozások kezelése is a bőrsebészet feladata. Napjainkban sokan megfelelő védelem nélkül fekszenek ki napozni, azonban ennek nagy veszélye, hogy nem-melanóma típusú bőrdaganat alakul ki. Ezt szintén a bőrsebészeten tudjuk kivizsgáltatni.

Általában a nagylábujjat érinti a benőtt körömágy problémája, ami amellett, hogy esztétikailag nem szép látvány, még fájdalmas is, így mielőbbi kezelésére van szükség. Ugyanis, ha ez nem történik meg, akkor nagy eséllyel gombás fertőzés alakul ki. A körömbenövés akár műtét nélkül is kezelhető, úgy nevezett konzervatív módon. Van azonban, hogy a probléma nem ennyire egyértelműen szemmel látható, ilyenek például a bőr alatti zsírcsomók, melyek eltávolításához már műtét szükséges. A zsír csomóktól fájdalommentesen és szinte nyom nélkül megszabadulhat. A műtét az egyetlen lehetséges út, ugyanis a kenőcsök, krémek hatástalanok ebben az esetben. A bőrsebészeten a szemölcsöket és egyéb bőrkinövéseket is eltávolítják, így ezektől sem kell a továbbiakban szenvedni.