Alapvető biztonsági tippek a kazánnal kapcsolatban!

A gázkazánok és valójában az összes gázüzemű készülék általában nagyon biztonságosan használható és olcsón üzemeltethető. A gázkazánok biztonsága azonban nagyon fontos része a gázkészülékek birtoklásának, valamint elengedhetetlen, hogy magát és családját biztonságban tartsa.

Katt ide az infókért. A gázkazánok biztonságának és az otthoni más gázkészülékek biztonságának biztosítása érdekében kövesse a tanácsokat. A gázkazánok biztonságának érdekében a legfontosabb dolog az, hogy a kazánját és más gázkészülékeket karbantartás és biztonság szempontjából évente legalább egyszer ellenőriztesse egy regisztrált szerelővel. Ő felel a kazán helyes működéséért, felismeri az esetleges hibákat, és biztosítja, hogy a kazán biztonságosan működjön, gáz vagy szén-monoxid szivárgásának veszélye nélkül. Ha gyanítja, hogy a kazán hibás, kapcsolja ki, amíg a mérnök meg nem érkezik. Ha a kazán szokatlan zajt bocsát ki, ne vesztegesse az idejét, hívjon szerelőt a dolgok ellenőrzéséhez. Telepítsen szén-monoxid riasztót is a javasolt távolságra a gázkazántól és minden más háztartási gázkészülékétől.

A szénmonoxid mérgezés is sajnos elég gyakori probléma ami szintén a kazánokkal kapcsolatos. A szén-monoxid az égési folyamat mellékterméke. A szivárgás nagyon veszélyes és halálos is lehet. A hibás kazánok, amelyeket nem rendszeresen szervizelnek és nem vetik alá biztonsági teszteknek, a szén-monoxid szivárgás kockázatának vannak kitéve. A szén-monoxid szagtalan, színtelen és nehezen észlelhető szén-monoxid-riasztó nélkül. Van azonban néhány figyelmeztető jel, amelyre figyelni kell: a gázláng nem kék színű, hanem narancssárga vagy sárga színű, koromfoltok jelennek a készülékek közelében, vagy ha eldugul a kémény az is problémákra utal.