Altatás kontrolált körülmények között!

Az altatásos beavatkozást attól függően tervezik és választják meg, hogy milyen a beteg állapota, hogy mennyi ideig tartana a műtét, illetve figyelembe veszik az esetleges kísérő betegségeket is. Ennek érdekében az altatóorvos számára el kell végezni néhány vizsgálatot, méghozzá laboratóriumi vizsgálatok vérvétel segítségével, illetve EKG vizsgálat is szükséges.

Az orvosi altatás előtt azt is fontos elmondani az altatóorvosnak, hogy milyen gyógyszereket szed rendszeresen, és így az altató orvosa el tudja majd mondani önnek, hogy ezeket a gyógyszereket hogyan szedje az altatás és az egész beavatkozás előtt illetve után. Az altatás előtt a következőket be kell tartani annak érdekében, hogy a beteg biztonságban legyen: altatás előtt hat órával ne igyon, ne dohányozzon és ne egyen semmit, ha van kivehető fogszabályzója, fogprotézise, kontaktlencséje, akkor azokat is érdemes kiszedni, mosson fogat jó alaposan. A beavatkozás során nem szabad szemüveget viselni, ékszereket sem, illetve a sminket és a körömlakkot is le kell mosni.

Megfelelő időben szedje azokat a gyógyszereket, amelyeket az altató orvos írt fel önnek, erre különösen figyeljen oda. Az altatás előtt pedig 24 órával egyáltalán nem szabad alkoholt fogyasztani. Amennyiben ön is egy beavatkozás előtt áll, mindenképpen konzultáljon egy altatóorvossal a Belvárosi Orvosi Centrumban, hiszen nálunk csakis a legjobb szakemberek dolgoznak. Ha többet szeretne megtudni az altatásról, vagy klinikánkról, akkor keresse fel weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t, ahol találhat bővebb leírást. Amennyiben kérdéseket szeretne feltenni, vegye fel a kapcsolatot bátran ügyfélszolgálatunkkal az info@boc.hu e-mail címen, vagy tárcsázhatja a +36 30 870 74 27 telefonszámot is és mi válaszolunk minden kedves páciensünk kérdésére.