Amit a sebességváltó olajról tudni érdemes

A sebességváltóolajról érdemes tudni, hogy kevésbé használódik el, mint a motorolaj. Ennek ellenére, ha szeretne biztosra menni és mindene az autója, akkor nem árt ellenőrizni a gépjármű szervizfüzetét, hogy milyen információk állnak benne a sebességváltó olaj kapcsán.

Sebességváltó olaj a sebességváltó mozgó alkatrészeinek kenéséhez elengedhetetlen! A korszerű gépjárművekben gyakran nem is lehet lecserélni a váltóolajat a mechanizmus szétszerelése nélkül. A különleges sebességváltó olaj a váltó teljes élettartamára szól, így, ha közönséges váltóolajra cserélné le, azzal csak ártana, mint jót tenne. Ez természetesen elsősorban a kézi kapcsolású váltók esetében fordulhat elő. Az automata váltók esetében meghatározott periódusonként ma is cserélni kell a sebességváltó olajat. Ne aggódjon, ha a gyárilag előírt csereperiódusokat betartja automata váltója kapcsán, akkor nem érheti kellemetlen meglepetés. Manapság számos kiváló minőségű sebességváltó olaj kapható, melyeket akár online is meg tud vásárolni, méghozzá az alkatreszek.hu webáruházból, ahol széleskörű, kiváló minőségű kínálatot talál!

A sebességváltó egy zárt térben működik, méghozzá a sebességváltóházban, amely megfelelő kenőanyaggal van feltöltve, ami nem más, mint a sebességváltó olaj, vagy másként váltóolaj. De, akár hallhattad már sebváltóolaj vagy a hajtóműolaj néven is. A mai sebességváltó olajok szintetikus kenőanyagok. A kézi kapcsolású, illetve az automata sebességváltókhoz külön gyártanak sebességváltó olajat. A sebességváltó olaj feladata, hogy megakadályozza a fogaskerekek súrlódását, fémes érintkezését. Ha szeretne sebességváltó olajat vásárolni és bővebb információkat megtudni, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!