Menstruációs naptár nagyon hasznos minden nő számára

Amikor a rendszeres menstruációs ciklus szabálytalanná válik, ez hormon- és/vagy pajzsmirigy-problémára, májfunkciós problémákra, irritábilis bél szindrómára, cukorbetegségre vagy számos egyéb egészségi állapotra utalhat. A nők emellett gyakran hiányolják a menstruációkat, vagy menstruációs változásokat tapasztalnak, amikor új testmozgási rendet vesznek fel, jelentős súlyt szereznek vagy veszítenek, vagy egyszerűen rendkívüli stressz időszakát élik át.

Menstruációs naptár nagyon hasznos ezért megéri benézni a foglaljorvost.hu weboldalra, hiszen megtalál mindent arról, hogy miért érdemes menstruációs naptárat követni. Egy késői, korai vagy elmulasztott ciklus nem feltétlenül okoz problémát, de ha a menstruációs rendellenesség más tünetekkel párosul, akkor időpontot kell ütemeznie a nőgyógyászával. Minden hónapban nyomon kell követnie a menstruáció első napját. Ez az információ elegendő ahhoz, hogy észre vegye a legtöbb szabálytalanságot. Viszont elég kifinomulttá válhat a menstruációkövetéssel. Ezeknek a részleteknek a megőrzése segít Önnek és kezelőorvosának szorosabban figyelemmel kísérni az egészségét, és felkészülhet a menstruációval kapcsolatos egyéb tünetekre is. A menstruáció egy pár napos erős vérzéssel kezdődik, majd egy-két napos foltosodással csökken? Ha igen, akkor valószínűleg különböző erősségű betétekre vagy tamponokra van szüksége a ciklus során. Ezen igények előrejelzése sokkal könnyebbé teheti életét.

Sok nő észre sem veszi, hogy életének hány aspektusát diktálja a menstruációs ciklus, legalábbis a hónap bizonyos részein. Amikor nyomon követi, hogyan érzi magát a ciklusának közeledtével, elég érdekes dolgokat tanulhat meg szokásairól. Például azt tapasztalhatja, hogy a menstruáció első napján hajlamos megenni mindent, ami látható. Amennyiben nyomon követné ezeket nézzen be a foglaljorvost.hu weboldalra.