Az eltömődött csövek és csatornák ápolási tippjei

Mindannyian ismerjük a figyelmeztető jeleket. A mosogató lefolyása kissé hosszabb ideig tart. Észreveszi, hogy a víz összegyűlik a lába körül a zuhany alatt. És a szagokat még nem is említettük.

További infók itt! Minden fent említett jel azt üzeni, hogy hamarosan eltömődött csatornával szembesülhet. Aztán egy nap be is következik ez, ha nem figyel oda idejében az árulkodó jelekre. Ez olyasvalami, amellyel gyorsan meg kell birkózni, mert ha sokáig halogatja az eltömődött csatornát vagy lefolyót, akkor később sokkal komolyabb problémákkal találkozhat, és a javítás is költséges lehet, arról nem is beszélve, hogy ha nem vigyáz, akkor az egész csatornarendszert ki kell majd cserélni. Az egyik leghatékonyabb mód az ápolásra a különböző folyadékok használata amiket erre a célra fejlesztettek ki, de a szódabikarbóna is egy jó megoldás lehet.

Keverjen össze a mérőpohárban 1/3 csésze szódabikarbónát és 1/3 csésze ecetet. Ez azonnal összekeveredik és nem szabad pazarolni az időt, öntse máris a csatornába. Ez segít eltávolítani a csőben felhalmozódott szemetet, hajat és szennyeződést. Hagyja egy órán át ülni benne a keveréket, vagy akár egy éjszakán át. Öblítse le forró vízzel ha úgy gondolja, hogy elég volt. Alternatív megoldásként tegyen a lefolyóba annyi száraz szódabikarbónát, amennyit csak szeretne, majd öntse rá az ecetet. Az eldugult lefolyók mindenkinek fejfájást okoznak, de ha tudja hogyan kell ápolni és kezelni őket, akkor hamar megoldódik a gondja. Ha az otthoni praktikák nem segítenek, akkor viszont mindenképp érdemes egy képzett szakemberhez fordulni, aki megoldhatja a problémákat. Az eltömődött lefolyókra egy egyszerű vállfa is jó orvosság lehet, így a vállfás módszert is megpróbálhatja hogy kihalássza a szennyeződéseket, szemetet.