Belvárosi Orvosi Centrumot – HPV fertőzés kezelése

A Humán Papillóma Vírus, vagyis a HPV, egy igen elterjedt kórokozó, vagy inkább egy egész víruscsalád, ami kifejezetten hámszövettel borított szerveket támad meg, és csak embereket. Tünetei a papillóma-vírusos szemölcs, valamint a nemi szervi régióban megjelenő gyulladás, vagy kondilóma.

A HPV fertőzés témája leginkább a méhnyakrákkal kapcsolatban kerül szóba, hiszen a méhnyakrán a HPV fertőzés egyik legsúlyosabb szövődménye, ami a nőket érinti. Férfiaknál kevésbé fordul elő ez a típusú betegség, ők inkább csak közvetítik a vírust, de férfiaknál is volt már példa a nemi szerven megjelenő daganatra. Újabban a HPV fertőzés kapcsolatba hozható a szájüregi daganatokkal is. A nemi szervi szemölcsért is a HPV vírus felelős, ez kevésbé súlyos, de annál kellemetlenebb szövődmény. Az egyetlen hatékony megelőzése a HPV elleni oltás, valamint ajánlott rendszeresen eljárni szűrővizsgálatra, hiszen ezen betegség megelőzésében már az óvszer sem segít.

A HPV fertőzéssel kapcsolatos további információkat és részleteket megtalálja, ha ellátogat a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, vagy egyeztessen időpontot szakorvosainkkal online. Amennyiben bármilyen kérdés merülne fel, tárcsázza a +36 30 870-74-27 telefonszámot, vagy küldjön e-mailt az info@boc.hu e-mail címre és ügyfélszolgálatunk azonnal a rendelkezésére áll. Amennyiben személyesen szeretné látni a Belvárosi Orvosi Centrumot, látogasson el az 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8, III. lépcsőház 2. emeletére, és győződjön meg saját szemével arról, hogy itt találja a legprofibb és legmegbízhatóbb orvosokat. Keresse fel tehát szakorvosainkat, hogy megelőzze ezt a súlyos HPV fertőzést, és ha még nem tette meg, mindenképpen vegye be a HPV elleni oltást, és járjon rendszeres szűrésre.

Vélemény, hozzászólás?