Bőrgomba, körömgomba vizsgálat és kezelés

A bőr és körömgombás fertőzés egy igen gyakran megjelenő fertőző bőrbetegség. A fájdalmas és kellemetlen tünetek és a továbbterjedés ellen érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni és megkezdeni a megfelelő bőrgomba kezelést. Főleg a test hajlataiban alakulnak ki ezek a bőrgombák például a lágyék, a hónalj tájékán, a mellek alatt, vagy az ujjak között. A bőrgomba vöröses színű, viszkető és hámló foltokként jelentkezik a bőr felszínén.

Bőrgomba kezelése és vizsgálata elérhető nálunk nagyon jó áron, ezért forduljon hozzánk és mi egyszer s mindenkorra véget vetünk a bőrgombának. A köröm színe körömgomba esetén sárgás-barnás színűvé válik, felülete pedig töredezett lesz. Néha a körömágy gyulladással együtt jelentkezik. Vannak külső és belső hajlamosító tényezők is amelyek szintén közrejátszanak a bőrgomba és körömgomba kialakulásában. Ha lehetősége van rá, akkor igyekezzen minél több ilyen tényezőt kerülni, vagy csökkenteni a kockázatot, hogy ne fajuljon el a helyzet.

A kezdődő bőrgombát szinte mindig helyi szerekkel  például krémekkel, ecsetelőkkel, alkoholos oldatokkal könnyen gyógyítani lehet. Bár a fertőzés súlyossága időközben megváltozhat, a gomba általában már 8-10 nap alatt teljesen eltűnik a szervezetből. A fertőzést a szervezet nem képes egyedül legyőzni, a bőrgomba kezelés nélkül könnyen továbbterjedhet a test más tájaira, valamint ekcéma kialakulását is okozhatja. Bakteriális fertőzéssel kialakulhat orbánc, érgyulladás, valamint akár bőrgennyesedés is. Ha hasonló tüneteket vesz észre, megéri a lehető leggyorsabban bőrgomba vagy körömgomba vizsgálat és kezelés alá vetnünk magunkat. Időpont kérésért hívjon minket bátran, vagy jelentkezzen online, mi pedig biztosítunk önnek időpontot, és már el is jöhet hozzánk konzultációra hogy megbeszélhessük a kezelést.