Csapadékvíz gyűjtő tartály a sunikft.hu webáruház kínálatában

A nyári száraz hónapokban a legtöbb kerttulajdonos és gazda számára a vezetékes víz használata jelenti a megoldást az öntözésre. Ugyanakkor ennek eredménye a megnövekedett vízszámla, ezért sokan keresnek valamilyen alternatív megoldást. Jó megoldás lehet visszanyúlni elődeink módszeréhez a csapadékvíz összegyűjtéséhez. Azonban ennek kapcsán van pár tanács, amit érdemes megfogadni!

Csapadékvíz gyűjtő tartály a legjobb módja az esővíz összegyűjtésének. A tapasztalatok azt mutatják, hogy amikor valaki esőgyűjtésre adja a fejét, akkor azt a lehető legolcsóbban akarja megvalósítani, így nem vásárol csapadék gyűjtő tartályt, hanem ehelyett vödrökkel és hordókkal igyekszik összegyűjteni az esővizet. Ez kiváló megoldásnak tűnhet, ugyanakkor érdemes azzal is tisztában lenni, hogy egy nagy probléma van vele. Még pedig a szennyezettség. A csapadék gyűjtésére szolgáló eszközt az ereszcsatornához kell csatlakoztatni, ahova a tetőfelületről összegyűlik az esővíz. Egy száz négyzetméteres háztetőről éves szinten akár ötven-hatvan köbméter csapadékvíz is összegyűlhet. Azt viszont érdemes tudni, hogy nem csak a csapadékvíz, hanem a tetőfelületen lévő szennyeződés is bejut az esővízgyűjtőbe. Ennek következtében a víz könnyen algásodni kezd és gusztustalanná válik, amit nehezen lehet felhasználni.

Véleményünk szerint érdemes a csapadék gyűjtő tartályra és a különféle eszközökre úgy tekinteni, mint egyfajta befektetésre. Ma már nagy méretű, minőségi esővíz gyűjtő tartályt lehet vásárolni. A sunikft.hu webáruházban ráadásul olyan esővíz szűrőt is lehet kapni a tartályhoz, amely a szennyeződést nem engedi bejutni a tartályba. Hasznos lehet még egy esővízgyűjtő tartály talpat is beszerezni, aminek köszönhetően egyszerűbb lesz a víz kiemelés, valamint a tartály is stabilabb lesz.