Csodálatos síparadicsomok a francia Alpokban

A sízés szerelmei már türelmetlenül várják, hogy leessen az első hó és hódolhassanak a szenvedélyüknek. De úgy tűnik, erre még jó néhány hetet várni kell.

Magyarország területén eléggé kiszámíthatatlan az időjárás, így nem tudhatjuk, hogy az alacsonynak számító hegyeinken mikor érkezik az első hó, ami már alkalmassá teszi a pályákat a sízésre. Némileg jobb a helyzet a szomszédos országokban, de ott sem ideális –  halljuk a Símax utazási iroda egyik munkatársától, aki több éve foglalkozik franciaországi sítúrák szervezésével. A szomszédos országokban rendszerint előbb érkezik a hó, mint a hazai terepeken. Szlovákiában, Horvátországban és Szlovéniában sokszor már a november is megfelelő minőségű pályákat eredményez. És persze ott vannak az osztrák síközpontok, amelyek közül néhány igazán kiváló természeti adottságokkal rendelkezik, így a tél korai időszakában alkalmassá válnak a sízésre.

Az utóbbi években azonban egyre több magyarországi síző választja a francia Alpokat. Sok síparadicsom francia Alpok területén olyan adottságokkal rendelkezik, ami Európa-szerte is ritkaságnak számít. Franciaországban mindösszesen harminc olyan síközpont működik, amelyek esetében a pályaszakaszok teljes hossza eléri a száz kilométert. A Símax Utazási Iroda ezek közül több úti célt is a szolgáltatásai közé emelt. Érdemes megtekinteni a kínálatot, hiszen mindenki megtalálhatja azt a síközpontot, ahol a legjobb szórakozás várja. A kínálatban olyan síközpontok is szerepelnek, ahol a nappali szórakozás mellett az éjszakai élet is igen pezsgő, de természetesen vannak nyugodtabb terepek is. Érdemes figyelembe venni a pályák besorolását is; a kék zászlóval jelölt szakaszok a kezdők számára ajánlottak, a pirosakat a haladók használhatják, a feketék a profiké.

Vélemény, hozzászólás?