Dobermann Tenyésztők ajánlása – Miért válasszon dobermannt?

A dobermann tenyésztők teljes szívükből ajánlják a dobermannokat, akár családi kutyának is. Nem csoda, hiszen a dobermann kiváló családi kutya, már persze abban az esetben, ha megfelelőképp van nevelve és a gazdi időt szán a kutyára. Talán mondanunk sem kell, hogy ez minden kutya típusra igaz.

Dobermann Tenyésztők – Ha korábban elgondolkodott már azon, hogy dobermannja lesz, azonban inkább elvetette az ötletet, mert a dobermannokról azt hallotta, hogy agresszív vérebek, akkor megnyugtatjuk, ez egyáltalán nem igaz. A dobermann egyáltalán nem agresszív, sőt egy nagyon családcentrikus, barátságos kutya. A kulcs a nevelés és a rendszeres foglalkozás. Egy kompetens gazda mellett a dobermann kiváló természetű, gyerekbarát, hűséges kutya. Olyan gazdára van szüksége a dobermannak, aki kellőképp határozott, nyugodt és egyértelműen meghúzza a határokat a kutya számára. A dobermannra ugyanis kifejezetten igaz az, hogy a kutya a gazdi tükörképe. A világ ötödik legintelligensebb kutyájáról van szó, ezért a katonaságnál és a rendőrségnél is előszeretettel alkalmazzák a dobermannokat.

Dobermann Kennel
Dobermann Kennel

Ha megérik Önben az elhatározás, hogy dobermannja legyen, akkor érdemes megfelelő helyről kiskutyát vásárolni. A Dobermann Kennel di Forte Fidato dobermannjai Európa leghíresebb kenneljeiből származnak. Ezek a kutyák egészségesek, kitűnő küllemmel rendelkeznek és stabil idegrendszerük van. Természetesen minden kiskutya átesik egészségügyi szűrésen. A gazdik törzskönnyel kapják meg a dobermannokat. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni a Dobermann Kennel di Forte Fidato-t illetően vagy a dobermannokról, akkor érdemes ellátogatni a dobermannkennel.hu weboldalra és bővebben tájékozódni!