Ejtsünk szót a fűtésszezon alatti biztonságról

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen fontos a fűtőberendezések karbantartása, továbbá a megfelelő biztonsági óvintézkedések betartása. A fűtésszezon ugyanis komoly veszélyeket rejt magában, ezért fontos az óvatosság, hogy a teljes fűtésszezon alatt biztonságban legyen családjával együtt!

Bővebb információkat a fűtésszezon alatti biztonsági intézkedésekről ezen a linken talál! A legfontosabb, hogy minden évben szakember végezze el a karbantartást. Ha eddig még semmi probléma nem volt a gázkészülékkel vagy kazánnal kapcsolatban, akkor is érdemes elvégezni a szükséges karbantartást. A karbantartást nyáron, a fűtésszezonon kívül érdemes megejteni, ugyanis ekkor van idő helyre hozni a problémát. Ellenben, ha télen van valami probléma a készülékkel, akkor akár napokig is a hidegben fagyoskodhat a család, fűtés nélkül. Ha a készülék valamilyen hibát jelez, akkor azonnal hívjon szerelőt. Nagyon fontos, hogy ne akarja egymaga helyre hozni a hibát, mivel akár nagyobb bajt is okozhat, mint eredetileg!

Ha gázkészülékkel rendelkezik, akkor érdemes beszerezni egy gázkészüléket, ami azonnal jelzi a szivárgást. Viszont arra is figyelni kell, hogy ne merüljön le benne az elem, mivel sokan erre elfelejtenek figyelni. Ha kandallóval rendelkezik, abban az esetben is van jó pár dolog, amire érdemes odafigyelni. Itt leginkább azt érdemes szem előtt tartani, hogy nyitott gázüzemű készülék és nyitott rendszerű kandalló nem működhetnek egy légtérben, tehát valamelyiknek zárt rendszerűnek kell lennie vagy át kell alakítattni. Ha a fentieket megfogadja, akkor biztos lehet benne, hogy Ön és családja is biztonságban lesznek! Bővebb információkért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra!