Érdekességek a Jobtain működésével kapcsolatban

Az állás, illetve a munkaerő keresés óriási változásokon ment át az utóbbi időszakban. Míg az internet elterjedése előtt ajánlás, vagy esetleg személyes ismertség útján találhattunk a legkönnyebben munkát, addig mostanra a digitális megoldások vették át ezeknek a szerepét. A hagyományos álláskereső oldalak mellett azonban a munkaerő kölcsönző cégek is egyre nagyobb jelentőséggel bírnak.

Módszertani érdekességek és egyedi gondolkodásmód vezetett oda, hogy a Jobtain csapata jelenleg nagyjából kétezer munkavállaló aktív elhelyezkedését tette lehetővé. Annak érdekében ugyanis, hogy mind az alkalmazó, mind az alkalmazott hosszú távon elégedett legyen, arra van szükség, hogy minden pozícióra a legmegfelelőbb ember nyerjen felvételt.

A legtöbb helyen ez a folyamat pedig hosszú évek óta úgy működik, hogy egy rövidke önéletrajz alapján a felelős kolléga kiválasztja azokat a jelölteket, akik potenciálisan alkalmasnak tűnnek, majd ezek közül kerül ki végül az, aki felvételt nyer. Valójában azonban egy pár soros bemutatkozó levél a legritkább esetben elégséges ahhoz, hogy pontosan ki tudjuk szűrni a munkakörre legmegfelelőbb embereket.

A Jobtain esetében épp ezért nincs is szükség önéletrajz beküldésére. Egyfelől azért, mert roppant nehéz egy ilyen oldalt úgy összeállítani, hogy abból tényleg minden lényegi információt megtudjon az olvasó, másrészt mert egy személyes beszélgetés során sokkal alaposabban és pontosabban fel lehet mérni az igényeket. Ez a módszer pedig remekül bevált, sikeressége pedig a Jobtain csapatának elhivatottságát bizonyítja. A további érdekességek közé tartozik, hogy a szolgáltatás teljes mértékben kiterjed nem csupán a papírmunkák ügyintézésére, hanem a munkavállalói jogok érvényesítésére is. A munkaerő közvetítés tehát egyértelműen új szintre emelte az álláskeresők és a foglalkoztatók sikeres egymásra találását.