Készítsd el saját kezűleg saját profi sminked!

A profi smink elkészítése nem lehetetlen küldetés, különösen akkor, ha hajlandó vagy időt szánni a tanulásra és eleget gyakorolsz. Ma már online is nagyon sok hasznos tartalom található, de akár képzésekre is beiratkozhatsz, esetleg kérheted profi sminkes segítségét.

Profi smink elkészítése mindenképp időt igényel, különösen eleinte, amikor még nem igazán vagy gyakorlott. Érdemes időt szánni arra, hogy kiderítsd, mely színek állnak neked jól, illetve milyen típusú az arcbőröd. Mielőtt megkezdenéd a sminkelést, először is gondoskodnod kell az arcbőröd megtisztításáról, tonizálásáról és hidratálásáról. Ezt semmi esetre se akard megspórolni, hiszen arcbőröd, így lesz hosszú távon üde, egészséges és szép. Bár hozzá kell tennünk, hogy az arcbőr tisztítását naponta kétszer el kellene végezni. Ha ezzel megvagy és neki állsz a sminkelésnek, akkor azt mindenképp ellenőrizd le, hogy a meglévő kozmetikumaid és smink anyagaid még jók-e, tehát ellenőrizd a lejárati időt. Lejárt kozmetikumot semmi esetre se használj.

Van néhány aranyszabály, hasznos tanács, amelyet érdemes megfogadnod a sminkelés kapcsán. Ilyen például, hogy a szempillaspirált célszerű három havonta lecserélni, annak érdekében, hogy higiénikus legyen. Minden terméket csak arra használj, amire való. A legnagyobb hiba, ha nem megfelelően vagy nem a megfelelő területen használod az adott terméket. Pirosítót vagy bronzosítót a bőrtónusod és a szemed színe alapján válassz! Az alapozók esetében, ha szép arcbőrrel rendelkezel, akkor elég lehet egy BB vagy színezett hidratáló krémet használnod. Nagyon fontos, hogy a színre minden esetben ügyelj! Minőségi smink eszközöket, kozmetikumokat akár online is vásárolhatsz. Mi a probeauty.hu webáruházat ajánljuk, ahol minőségi kínálatot találsz!