Gazdaságos hőszivattyú megoldással a problémák megoldásáért!

Hogyan működik a hőszivattyú fűtési módban? Egy lakás fűtéséhez a tolatószelep megfordítja a hűtőközeg áramlását a hőszivattyús rendszerben. Ez a megfordítás a külső levegőt hőforrássá teszi. A párologtató és a kondenzátor szerepe is megfordul. A kültéri egység tekercse elpárologtatóként működik, a beltéri egység pedig kondenzátorként.

Gazdaságos hőszivattyú megoldással sok problémát megoldhat ezért érdemes benézni hozzánk a fisherklima.hu weboldalra és itt mindent megtalál ami érdekelheti ebben a témában. A folyékony hűtőközeg felveszi a hőt a kültéri egységben, és hideg gázzá alakul. A beltéri kompresszor nyomást gyakorol a hideg gázra és felmelegíti. Ezután a levegő áthalad a beltéri kondenzátor tekercsében található újonnan létrehozott forró gázon, hogy felmelegítse az otthont. Amint a levegő áthalad a forró, gáz halmazállapotú hűtőközeg felett, a hűtőközeg meleg folyadékká kondenzálódik, és visszafolyik a kültéri egységbe. Amint a folyadék belép a kültéri egységbe, egy adagolóberendezés nyomást és hőmérsékletet veszít, és lehűti. Ez a ciklus szükség szerint megismétlődik. A hőszivattyúkat léghőszivattyúkba, vízhőszivattyúkba és geotermikus hőszivattyúkba sorolják. Minden hőszivattyús rendszer hőt gyűjt a házon kívül található levegőből, vízből vagy földből. A levegő-levegő hőszivattyúk elnyelik a hőt a kültéri levegőből, hogy felmelegedjenek az otthon beltéri területei.

A kültéri levegő nyomás alatt kondenzálódik, amíg el nem éri azt a hőmérsékletet, amely elegendő ahhoz, hogy az egész házat melegen tartsa. A vízforrással működő hőszivattyú (WSHP) nyáron hőt bocsát ki egy vízvezetékrendszerbe. Így a WSHP-k levegő helyett vizet használnak hőforrásként a hűtőközeg hőmérsékletének szabályozására. További részletekért keresse fel a fisherklima.hu weboldalt.