Hogyan igazodj el a matrac tengerben, vásárlás előtt? Tanácstalanság elűzése, matrac gyorstalpaló

Az ágy és a matrac fontos, hogy jó minőségű és kényelmes legyen, hiszen életünk egyharmadát alvással, pihenéssel töltjük a hálószobánkban. A 3 legnépszerűbb matrac a rugós, a memóriahabos és a szivacs matrac. De mindezeken túl is remek típusok kaphatóak.

Mindannyian más igényekre kalibrálódtunk. A matracoknál is eltérő keménységűeken érezzük a legjobban magunkat. Ki a puhábbat, ki a nagyon keményet kedveli. Szerencsére ma már mindenféle igényre szabottan megvásárolhatjuk meg a legjobbat.

Elég puhának mondható a

  • szivacsmatrac, ami a pénztárcabarát ára miatt is nagyon népszerű. Tökéletes vendégágynak, de tartós használatra nemigen javasolnám. Pláne, ha ízületi gondokkal küzdesz. A szivacsmatrac előnye, hogy atkaellenes, ezért az allergiások nyugodtan fognak aludni rajta.

Ha jó támasztékú fekhelyet szeretnél, akkor a

  • latex matrac kiváló választás lesz. Ennek felülete rugalmas, nagyszerűen felveszi a test vonalait, nagyon jó pontstabilitású. Ortopédiailag ez az egyik legjobb matrac. További előnye, hogy nem izzadékony anyagú, a poratkák pedig ezt nem szeretik. Bátran ajánlható a latex matrac azoknak, akik mindenből, így a matracokból is a legjobbat keresik.

Következő népszerű matrac a

  • kókuszmatrac. Allergiásoknak szintúgy jó választás, mert jó légáteresztő, a kemény kókuszrost anyagban nem maradnak meg a baktériumok és az atkák.

A hagyományos dolgok híveinek a klasszikus,

  • bonellrugós matrac a befutó. Ez a matrac típus forgatható, mindkét oldala használható. Jó alátámasztással bír, az acélrugós szerkezetnek köszönhetően. A derék-, nyak-, hátbántalmakkal szenvedőknek jó választás.

Könnyen szállítható matrac a

  • vákuum habmatrac, ami összetekerve, a levegő vákuummal való kiszívásával kerül csomagolásra. Ez a matrac szintén nagyon kényelmes, a vízen lebegéshez hasonló élményt nyújt. Jól szellőző anyagból készülnek ezek a matracok is, felnőtteknek és gyermekeknek is jó választás.
Matrac
Matrac

Az itt felsorolt néhány matracon kívül még léteznek egyebek is. Aki komoly elhatározással szeretne dönteni, egészen biztos, hogy napokig szörföl az interneten, az információk tengerében. Ezt jól is teszi, mert a matrac lehet nagyon drága is, ezért alapos átgondolást kíván.

Az alvás életünk legfontosabb tevékenysége. Az én tanácsom, hogy válaszd a legjobb minőséget és ne sajnáld magadtól, vagy szeretteidtől a legjobb, legpihentetőbb alvás élményét. Mert az alvás élmény is lehet, ha jó matracon, ágyon történik.