Maldív szigetek utazásról az invia.hu weboldalon

A Maldív-szigeteket sokan a világ leggyönyörűbb pontjaként tartják számon és alapvetően ezzel nehéz is lenne vitatkozni. De, mit is érdemes tudni erről a csodálatos helyről, azonkívül, hogy az emberek nagy része ide vágyik?

Maldív szigetek utazásról szóló cikkünkben igyekszünk pár érdekességet, hasznos információt közölni erről a csodás helyről. Megdöbbentő lehet, de a Maldív-szigetek nem kevesebb, mint 1196 szigetből áll, ebből azonban csak 200 lakott. A szigetek száma folyamatosan változik, aminek az az oka, hogy olykor a tenger lepi el, máskor mesterségesen, homok feltöltéssel hoznak létre egyet. Aki magashegyeket akar mászni, annak nem a Maldív-szigetek lesz az ideális desztináció, mivel a sziget legmagasabb pontja két és fél méter. Hegymászás és túrázás helyett sem kell egész nap henyélni, ugyanis a szigeten van lehetőség búvárkodni. Megéri ezt a programot választani, ugyanis a mélyben egy külön világ lakozik. Itt található ugyanis a világ egyik legszebb korallzátonya, arról már nem is beszélve, hogy szebbnél-szebb színpompás halakkal úszhat, aki alámerül.

Nem csak a tengerparton érdemes időt tölteni, hanem a fővárosba, Maléba is érdemes ellátogatni. Számos gyönyörű mecsetet lehet látni a városban, de talán a legizgalmasabb a Péntek mecset, vagyis a monumentális szultáni palota, melyhez korallt használtak építőanyagként. Ez nem ritka, ugyanis a helyi épületek nagy része ebből készült. A Péntek mecset az UNESCO Világörökségi listájára is felkerült. Ha már megtekinti a Péntek mecsetet, akkor a szomszédos temetőt is érdemes. Bizarul hangozhat, hogy a nyaralás alatt az ember temetőt látogasson, ugyanakkor ez a temető különleges, hisz a nők sírköve lekerekített, a férfiaké csúcsos, a szultánoké pedig aranyozott.