Vegyszermentes lefolyótisztítás hatékonyan

A többség legalább egyszer átélte már, milyen az, amikor a lefolyóban nem akar lefolyni a víz, hanem csak körbe-körbe örvénylik, vagy ha le is folyik akkor is jóval lassabban a megszokottnál. Ezek a dugulás egyértelmű jelei.

A vegyszermentes lefolyótisztításról bővebb információkért kattintson ide. Van, aki gondolkodás nélkül szerelőt hív, ha dugulással találja szemben magát. Ez is egy megoldás, azonban azt tudni kell, hogy a szerelő gyakran csak napok múltán tud a helyszínre érkezni és egyáltalán nem olcsó mulatság. A lefolyó a legtöbb esetben azért dugul el, mert nem oda illő dolgok kerülnek bele, de igazán elővigyázatosak vagyunk és ügyelünk rá, hogy semmilyen oda nem illő dolog ne kerüljön be a lefolyóba, akkor is előfordulhat dugulás. Ennek oka valószínűleg, hogy a lefolyó régen lett kitisztítva. Ha szeretnénk megelőzni a dugulást vagy ha már megtörtént a baj, akkor akár otthoni módszerekkel is el lehet hárítani a problémát, szerencsére több praktika is rendelkezésre áll. Sokan esküsznek a drága tisztítószerekre, ezekkel azonban érdemes vigyázni, mivel a nem megfelelő használat a vezetékek károsodásához vezethet, de akár tovább is ronthatja a dugulást.

Ha dugulás alakult ki, akkor először is érdemes kézbe venni a legtöbb háztartásban megtalálható kézipumpát, amivel legtöbbször hatásosan lehet megszüntetni a problémát. Ha nem válik be, akkor további alternatíva még a csőgörény alkalmazása, melynek használata szintén gyerekjáték. Vannak olyan nagyanyáinktól ránk maradt filléres megoldások is, melyekhez mindössze pár összetevő kell és már búcsút is mondhatunk a dugulásnak. Ilyen például a szódabikarbóna és a citrom vagy az ecet párosa, amik a lefolyóba öntve nem csak tisztítják azt, de még jó illata is lesz.