Még több információ az elektromos autókról

Talán egyik autóval kapcsolatban sincs annyi tévhit és kérdőjel az emberekben, mint az elektromos autók kapcsán. Lentebb igyekszünk lerántani a leplet az elektromos autókról.

Még több információért az elektromos autókról ide kattintva. Sokáig a legnyomósabb érv az elektromos autókkal kapcsolatban az volt, hogy nem alig lehet néhány helyen tölteni, holott akár otthon is lehet tölteni, akár az éjjeli órákban is. Azt is fel szokták hozni a kritikusok, hogy a töltés hosszú órákon keresztül eltart, holott villámtöltés által akár fél óra alatt használható állapotba kerül az autó. Azonban ezzel nem értünk a tévhitek végére, hiszen számos egyéb tévhit kering az elektromos autók kapcsán. Sokan úgy gondolják, hogy az elektromos autók jóval környezetkímélőbbek, mint például a benzines vagy dízeles autók. Ez attól is függ, hogy hogyan állítják elő az áramot. Például, ha szén égetése által keletkezik az áram, akkor egyáltalán nem környezetkímélőbbek, a többi autónál. Egy német tanulmány rávilágított, hogy az elektromos autók 11-28%-kal jobban szennyezik a környezetet, mint a dízeles autók, ha számításba vesszük az akkumulátor gyártása során keletkező szén-dioxid kibocsátást, valamint a nem megújuló energiát felhasználó módszereket az elektromos áram termelése kapcsán.

Kritika szokta még érni az akkumulátorokat is, mivel sokan úgy gondolják az élettartamuk meglehetősen rövid, holott a maiak meglehetősen sokat bírnak, bár, ha cserére kerül sor, akkor mélyen zsebbe kell nyúlni. Tény, hogy az elektromos autó nem olcsó, azonban az alacsony fenntartási költségek hosszú távon visszahozzák az árát. Kevesebbszer kell szervízbe vinni, mivel az alkatrészek is kevésbé használódnak el. Azonban, az is tény, hogy egyre több olyan hírt hallani, hogy az elektromos autó lángra kap.