Mi a probléma, ha vibrál a kormány?

A folyamatosan fejlődő és változó autóiparban olykor előfordul, hogy hibás széria kerül forgalomba. Lehet ez is oka a vibráló kormánynak, de az is elképzelhető, hogy a furcsa, nem megszokott mozgás hátterében a rossz gumiabroncs használat áll. Nem minden esetben a gyártó a hibás, olykor a tulajdonos okoz akaratán kívül valamilyen gondot!

A vibráló kormány jelenségről és annak okairól ezen a linken tudhat meg bővebb információkat! Ha valami nem működik jól egy autóban, különösen, ha még viszonylag fiatal, azonban nagyon gyakran a sofőr okoz galibát. Például banálisnak hangzik, de volt már arra is példa, hogy az autóra kerékbilincset raktak, majd a leszerelést követően a frusztrált vezető elfelejtette kiengedni a behúzott kéziféket. Persze később már a parkoló társaságot szidta. A szakértők azt ajánlják, ha vibrálást vagy remegést tapasztal, akkor gumiabroncsokat kell ellenőrizni, hogy megfelelő-e bennük a légnyomás. Ha minden rendben velük és megfigyeli, hogy a remegés elsősorban fékezéskor jelentkezik, akkor valószínűleg az autó fékrendszere nem jó.

Rengeteg problémától tudja megóvni magát az ember, ha rendszeresen jár karbantartásra. Ha a remegés jelentkezik, akkor nem szabad félvállról venni a problémát, mert akár komoly gondra is utalhat. Az egyik legrosszabb dolog, amit ilyen esetben tehet, ha egymaga igyekszik megbütykölni az autót. A szervizelésen nem szabad spórolni, hiszen komoly problémákhoz vezethet. Ha bármilyen problémát tapasztal az autóval kapcsolatban, akkor mielőbb keressen fel egy szervizt vagy egy megbízható autószerelőt, aki utánajár a problémának és helyre hozza azt. Ha szeretne bővebb információkat megtudni a témában, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a ka-autoszerviz.hu weboldalra és tájékozódjon!