Milyen előnyei vannak a kettős tüzelőanyag-hőszivattyúnak?

Az elmúlt években megnőtt a kettős üzemanyag-hőszivattyúk népszerűsége, egyre többen szavaznak bizalmat ennek a fűtési alternatívának. A kettős tüzelőanyag-hőszivattyú egy elektromos hőszivattyúból és egy gázkemencéből áll. A rendszer működéséhez a villamos energia és a földgáz egyaránt rendelkezésre állnak.

A kettős tüzelőanyag-hőszivattyú kapcsán bővebben itt tájékozódhat! A kettős tüzelőanyag-hőszivattyúnak nagy hasznát veszi, ha télen a hőmérséklet fagypont alá esik. A fagypont alatti hőmérséklet képes csökkenteni az elektromos rendszerek teljesítményét, továbbá ilyen esetekben a fűtőtest jóval több villamos energiát használ fel. A gázkemence szerepe itt igazán jelentős, hisz az előbb említett esetben nagy szolgálatot tehet, ha van tartalékban egy gázkemence. Természetesen, aminek vannak előnyei, annak hátrányai is, akárcsak mindennek az életben, így az elektromos és a gázüzemű fűtési rendszereknek is megvannak a maguk hátrányai. Ebben az esetben viszont a kettős rendszer a két rendszer legjobbjait ötvözi. Ennek köszönhetően kiváló teljesítményű kettő az egyben hűtési és fűtési rendszer valósul meg. Az ilyen típusú rendszerek megkímélik a használót a rendszer hiányosságaitól.

A légkompresszor a házon kívül kerül elhelyezésre, aminek köszönhetően a zajszint minimalizálása valósul meg. A villamosenergia felhasználás egyáltalán nem jár környezetszennyezéssel, így sokan emiatt is bizalmat szavaznak neki. Ez egy igazán tiszta rendszer, melyet légkondicionálásra és fűtésre egyaránt használnak. Ha a hőmérséklet nulla fok felett van, akkor az elektromos szivattyú használata javasolt. Fagypont alatt vagy rendkívüli hidegben a gázkemence használata javasolt.