Milyen névnap van ma?

A névnapokat szökőévente teljesen máshogy ünnepeljük, vagyis február 24-én tartunk egy úgynevezett szökőnapot, amikor egyetlen névnapot sem ünneplünk meg, hanem másnap, 25-én ünnepeljük a 24-ei névnapot, 26-án pedig a 25-eit és így megy ez tovább márciusig, hiszen akkor áll vissza a régi rend.

A mai névnap megtalálható teljes egészében a mai-nevnap.hu weboldalon, ráadásul itt többet tudhat majd meg az adott névről és megtudhatja a jelentését is. Ha saját nevét szeretné megtalálni a névnapok között, akkor ezt is megteheti a név keresési menüpontban mindössze néhány kattintással. Hazánkban általában egy napon egyetlen névnapot szoktunk ünnepelni, de az is lehetséges, hogy egy napra több névnap esik, viszont weboldalunkon csak a fő névnapot tekintheti meg, tehát azt, amit köztudottan mindenki aznap ünnepel. Ma Emánuel napja van, ami azt jelenti: velünk az Isten és héber eredetű. A névnapokat más népek is ünneplik, viszont még mielőtt felköszöntené külföldi ismerőseit győződjön meg arról, hogy valóban ünneplik-e a névnapot, mert ha nem, akkor az illető nem fogja tudni, hogy miről van szó.

Ha bővebben olvasna arról, hogy más népek hogyan ünneplik a névnapokat, vagy éppen több információt tudna meg arról, hogy szökőévben hogyan ünnepeljük a névnapokat, akkor nincs más dolga mint felkeresni weboldalunkat a mai-nevnap.hu-t, hiszen itt mindent megtudhat majd a témával kapcsolatban, és arra is lehetősége lesz, hogy megtekintse a tegnapi, illetve a holnapi névnapot is. Teljes névnaptárunkat is pillanatok alatt átfésülheti, és akár saját nevéről is többet tudhat meg nálunk, tehát igazán hasznosnak fogja majd találni weboldalunkat, ha ide látogat. Hazánkban a névnapok majdnem olyan fontossággal bírnak, mint a születésnapok, tehát ezeket is illik megünnepelni.