Milyen ülőgarnitúra illik a nappaliba?

Egyáltalán nem könnyű kiválasztani a tökéletes ülőgarnitúrát, ráadásul a széleskörű választék sem feltétlenül jelent segítséget. Gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen kanapé illik a nappaliba. Ez számos tényezőtől és különösen a lakók egyedi igényeitől függ. Az alábbiakban eláruljuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni az ülőgarnitúra választása során!

Ülőgarnitúra kiválasztása során érdemes mérlegelni néhány fontos szempontot, annak érdekében, hogy valóban jó döntést hozzon, amivel nem csupán elégedett lesz, de a nappaliba is tökéletesen passzol. A legfontosabb kritérium a méret.  legjobb, ha az ülőgarnitúra mérete arányos a nappali méretével és természetesen elfér. A szemmel való megsaccolásra nem érdemes támaszkodni, mert könnyű nagyot tévedni. Kellemetlen, ha a már kiszállított, kifizetett bútort a nem megfelelő méret miatt kell kicseréltetni. Ha nincs kisebb méretben, akkor pedig kezdődik az újbóli keresgélés. Ezt a kört jobb megspórolni és egy mérőszalag segítségével pontosan lemérni a méreteket. A pontos méretek birtokában a széleskörű kínálat is leszűkíthető.

Az ülőgarnitúrákat többféle alakban lehet elérni. A klasszikus egyenes ülőgarnitúra mellett az L és az U alakú ülőalkalmatosságok is nagy népszerűségnek örvendenek. Az U alakú ülőgarnitúrákat jellemzően a nagyobb méretű helyiségekbe ajánlott elhelyezni, hiszen méretükből kifolyólag egy kisebb szobát szinte teljesen betölt, akár a közlekedést is akadályozva. A kisebb nappalikba leginkább az egyenes és L alakú ülőgarnitúrák bizonyulnak jó választásnak. Azt is érdemes megfontolni, hogy az ülőgarnitúra rendelkezzen-e olyan extrákkal, mint az ágyazhatóság vagy az ágynemű tároló. Ezek a szempontok sokat segíthetnek az ideális ülőgarnitúra kiválasztásában!